Izbori 2016: Lazanski – Neutralnost je naše opredeljenje

imageSrbija treba da zadrži dobre odnose sa svima i vojnu neutralnost, poruka je sa tribine koju je u Valjevu održao vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski. Lazanski u Srbiji održao niz sličnih tribina u okviru kampanje SNS-a..

U okviru kampanje za predsrtojeće izbore spoljnopolitički komenatator Mirtoslav Lazanski ofdržao je tribinu u Valjevu. „ Mene je upravo sadašnje spoljnopolitičko opredeljenje Srbije i stav ove Vlade i Srpske napredne stranke o vojnoj i spoljnopolitičkoj neutralnosti opredelio da podržim jednu takvu opciju.Zbog toga sam i na listi SNS-a , nadam se da će taj spoljnopolitički kurs ostati nepromenjen i ubuduće“, rekao je Lazanski.
Vučićeva politika je po mišljenju Lazanskog najbliža nekadašnjem stavu Nesvrstanih i garantuje jednu stabilnost kako na spoljnopolitičkom tako i na unutrašnjem planu. „ Najvažnija je stabilnost u državi, vidite šta se dešava u Makedoniji kada dolazi do takvih turbulencija gde opozicija pribegava nasilju. Vrlo je važno da sačuvamo unutrašnju stabilnost koja nam je potrebna i zbog ekonomskog razvoja . To je preduslov razvoja“, kaže Lazanski.

image On je ponovio da Srbija neće priznavati nezavisnost Kosova , ali se slaže da mora biti nadjen neki način komunikacije sa Prištinom. Na pitanje koliko dugoSrbioja može biti neutralna Lazanski kaže da o tome kao o opasnosti govore samo oni koji priželjkuju nestabilnost u Srbiji .
„ Vidite da je moguće i istok i zapad. Uporno nas neki teraju da se opredeljujemo. Nismo mi u poziciji da se bilo kome zameramo. Jel nam neko zapretio bombardovanjem , sankcijama ? Nije niko. Dakle vidite da je to moguće i da to traje jer je naša spoljna politika uravnotežena“, objašnjava Lazanski.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.