Izbori 2016: Stranka Zeleni Srbije kao podrška SPS-u

imageU okviru predizborne kampanje Valjevo su posetili predstavnici stranke Zeleni Srbije. U obraćanju medijima Ivan Karić iz ove stranke posebno naglasio važnost očuvanja životne sredine. Predstavnici Valjeva će danas sa Kancelarijom za zajednička ulaganja razgovarati o projektu prelaska Toplane na korišćenje biomase.

“ Zeleni su jedna mala podrška Socijalističkoj partiji Srbije . Ono u čemu možemo da pomognemo jste da osposobimo Toplanu da radi u punom kapacitetu , da projekti koji će bit ekološki i koji nas očekuju u Poglavlju 27 budu reačizovani i u Valjevu. Sve u cilju da u Valjevu izbegnmemo crne ekološke dane kada u Valjevu ne može da se diše i da uz pomoć nekih alternativnih rešenja i obnovljive energije smanjimo zagadjenje“, rekao je Ivan Karić predstavnik Zelenih .
Karić je rekao da je u Valjevu obišao Kuću istraživača , ali i radove u parku Pećina za koje veruje da su od izuzetnog značaja za grad Valjevo i jedan zdrav život u njemu. “ Ovde smo svi zajedno da bi Srbija bila jedna domaćinska i zdrava zemlja , a samim tim i gradjani Valjeva“, dodao je Karić.
Kandidat za gradonačelnika SPS-a informisao je javnost da će sa Kancelarijom za zajednička ulaganja predstavnici Valjeva razgovarati o projektu koji podrazumeva da valjevska toplana za grejanje umesto mazuta koristi biomasu.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.