Situacija stabilna

      Нема коментара на Situacija stabilna

imagePrema raspoloživim informacijama iz RHMZ i Sektora za vanredne situacije, juče je za 24 časa palo 19 l/m² kiše i to ne može izazvati značajnije povećanje vodostaja. Porast vodostaja na Kolubari je sa 56 cm na 68 cm. 11.03.2016. godine u 08,18 časova zasedao je Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

Na Štabu su bila prisutna sva lica koja se nalaze u sistemu zaštite i spasavanja. Gradonačelnik je izvestio o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Republike Srbije. JKP Vodovod je ponovio informaciju da se voda sa seoskih vodovoda „Kukalj“ i „Prskavac“ i dalje može koristiti samo kao tehnička voda. Predstavnik ED Valjevo je objasnio da je u jutarnjim satima došlo do kvara na trafostanici 110/35 kV što je izazvalo prekid u snabdevanju električnom energijom u većem delu Grada. Prebacivanjem potrošnje na drugu trafostanicu, električna energija je obezbeđena za 95% domaćinstava. Kvar će biti otklonjen u toku dana. Ostali predstavnici javnih i gradskih službi izvestili su da nije bilo problema u radu. Nakon razmatranja ovih izveštaja i informacija, Štab je doneo sledeće

ZAKLJUČKE 1. Nalaže se preduzećima čiji je osnivač grad Valjevo, da obezbede pripravnost u slučaju potrebe za aktivnostima kojima se sprečavaju posledice vremenskih neprilika. 2. Nalaže se ovlašćenim i osposobljenim pravnim licima, koja su utvrđena skupštinskom Odlukom, da se stave u stanje spremnosti i pripravnosti za brzo organizovanje u slučaju pogoršanja hidrološke i meteorološke situacije. 3. Konstatuje se da je brana Rovni dala doprinos u zaštiti grada Valjeva od poplava. Upozoravaju se građani da ne šire dezinformacije ili lažne vesti vezane za branu. Širenje panike i uznemiravanje građana biće sankcionisano u skladu sa Zakonom. 4. Nalaže se inspekcijskim organima i komunalnoj policiji da kontrolišu vodotokove II reda i mrežu putnih kanala i predlože Štabu otklanjanje uočenih nedostataka. Potrebno je da opominju i izriču mandatne kazne građanima koji na svojim parcelama ne očiste kanale koji su zatrpani otpacima. 5. Nalaže se pomoćniku direktora JP „Direkcija za puteve i izgradnju grada Valjeva“ i šefu Odseka za vanredne situacije da kontaktiraju rukovodstvo HK „Krušik“ i da se na licu mesta uvere o npotrebi preduzimanja preventivnih mera. 6. Nalaže se obezbeđivanje flaširane voda za Osnovne škole koje se snabdevaju sa izvora seoskih vodovoda „Kukalj“ i „Prskavac“. 7. Nalaže se JKP „Vidrak“ da hitno ukloni šiblje i granje koje se nalazi u delu toka reke Krivošije. 8. Uputiti zahtev RHMZ da hitno stavi u funkciju hidrometeorološku stanicu u Slovcu, koja ne radi. 9. Nalaže se poverenicima i zamenicima poverenika civilne zaštite grada Valjeva da budu u stanju pripravnosti dok traje vanredna situacija. 10. Obaveštavamo javnost da će se sve relevantne informacije o stanju u gradu Valjevu, dobijati od gradskog Štaba za vanredne situacije. 11. Nalaže se Odseku za vanredne situacije i poslove odbrane da obezbedi dežurstvo dok traje vanredna situacija.

 

KOMANDANT ŠTABA

Stanko Terzić

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.