Skupština Karate kluba Zvezda

imageKarate klub Zvezda održao je drugu svečanu Skupštinu u Art holu Centra za kulturu krajem decembra 2015.godine. Ovom dogadjaju prisustvovali su svi članovi kluba, njihovi roditelji, kao i gosti i prijatelji kluba.

U okviru programa svečane Skupštine svim kandidatima koji su istog dana polagali za učenička zvanja dodeljene su diplome. Za zvanje žuti pojas položilo je 12 kandidata, oranž pojas 8 kandidata, zeleni pojas 1 kadidat, plavi pojas 8 kandidata i za zvanje braon pojas 1 kandidat.
Nakon dodele diploma za položena zvanja direktor Zvezde Dusko Sopčić podneo je izveštaj takmičarskih aktivnosti rezimirajući postignute rezultate. Karatisti Zvezde su u 2015 godini učestvovali na 14 takmičenja regionalnog, nacionalnog i inernacionalnog karaktera. Ukupno u svim uzrasnim kategorijama i nivoima osvojeno je 181 medalja, od čega 83 zlatnih, 50 srebrnih i 48 bronzanih.
Za najuspešnijeg takmičara proglašen je Djordje Branković koji se u disciplini kate, okitio zlatnim odličjem na prvenstvu regiona i kupu regiona, prvenstvu Srbije i kupu Srbije. Na Svetskom Shotokan prvenstvu u okviru Svetske Shotokan karate do organizacije Ujedinjenih nacija, kao član reprezentacije Srbije Djordje je osvojio zlatnu medalju.
Za drugog najuspešnijeg takmičara proglašena je Dorotea Radovanović, dok je treće mesto pripalo Davoru Ristiću.
Prvi čovek Zvezde i glavni trener Duško Sopčić istiše da su na osnovu programske orijentacije i razvoja karate kluba Zvezda u 2015 godini ostvareni ciljevi u učešću na svim planiranim takmičenjima od regionalnih, preko nacionalnih do Svetskog prvenstva kao i napredovanju u obuci početnika kroz besplatnu karate školu.
Na taj način klub je opravdao svoju odgovornost od interesa za republiku Srbiju i sam grad Valjevo kako u omasovljavanju, razvoju i popularizaciji karate sporta tako i u stvaranju uslova za takmičenje i sticanje vrhunskih sportskih rezultata. Naravno da je najveći teret odgovornosti i uspeha zaslužan i trenerski tim sa Marinom Andrić i Marinom Goloskoković. “Ovom prilikom želim da se iskreno zahvalim roditeljima koji su podneli najveći teret u finansiranju svih takmičenja kao i prijateljima kluba na pomoći a to su Bosis d.o.o, restoran Kuća, foto Popović i Dušanu Arseniću”,rekao je Sopčić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.