Pobednici Živanović i Zornićeva

imageNa 18. tradicionalnoj Svetosavskoj atletskoj trci danas ulicama u centru garda, pobedio je atletičar Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović. U konkurenciji najboljih atletičarki, pobednica je Novopazarka Elvedina Zornić.

Balkanski prvak u maratonu koji je trčao i maraton na Olimpijadi 2012. godine u Londonu, Darko Živanović bio je ubedljivi u konkurenciji seniora koji su trčali 5.000 metara. Iza njega, na cilj je ušao Miloš Mitrović iz užičke Mladosti, prvak Srbije na 3.000 metara, dok je treće mesto pripalo Milošu Pendiću iz Raške. Deonicu od 5.000 metara trčali su i juniori, a kod njih najbolji je bio Čačanin Nikola Vasić, ispred Milorada Džinovića iz Sirmijuma Sremska Mitrovica i Miloša Maleševića iz Inđije.
Kod seniorski i juniorki, koje su trčale 3.000 metara, najbolja je bila Elvedina Zornić iz Novog pazara, druga sa prošle Balkanijade u Rumuniji. Drugo mesto pripalo je Tamari Mićević iz užičke Mladosti, a treće Neveni Rajković iz Niša. U konkurenciji juniorki, pobedu je odnela Užičanka Aleksandra Jovanović, ispred Šapčanke Jasmine Pruginić i Nikoline Melentić iz Crvene Zvezde.
Na Svetosavskoj atletskoj trci takmičili su se i učenici osnovnih i srednjih škola, veterani, kao pripadnici policije i vojske.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.