Nijedna beba u novogodišnjoj noći

imageU Opštoj bolnici u novogodišnjoj noći nije rodjena nijedna beba. Ipak 1.januar kao svoj rodjendan sa Valjevom upisanim kao mesto rodjenja slaviće jedan dečak iz Jabučja koji se rodio u prepodnevnim satima.

Valjevo kao i Srbija trebalo bi ozbiljno da se zabrinu kada je prirodni priraštaj u pitanju. Poslednjih dana 2015-te godine moglo se u nacionalnoj štampi pročitati upravo nekoliko prognoza, vrlo mračnih o tome kada će Srbi izumreti kao nacija. Na žalost godine koje su navodjene nisu nedokučiva budućnost.
U prilog tome nekako ide i činjenica da je u novogodišnjoj noći u porodilištu Opšte bolnice u Valjevu bilo tiho i mirno.
Iako grad stimuliše sredstvima iz budžeta nezaposlene porodilje,vantelesnu oplodnju i nagradjuje bebe rodjene u novogodišnjoj noći to je uz sveukupnu lošu materijalnu situaciju mladih Valjevaca nedovoljno da bi bio motivišući ili resudan faktor.
Ipak u prepodnevnim satima ovog 1.januara rodjen je dečak koji je tako postao treće dete porodice iz Jabučja. Tako se dečak sa nepuna tri kilograma usprotivio sumornoj statistici.Nek je živ i zdrav , osvetlao nam je obraz!

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.