Usvojeni progami javnih preduzeća, razrešeni predsednici pojedinih UO

imageSkupština grada usvojila programe javnih preduzeća u Valjevu. Po skraćenom postupku glasala je o smeni predsednika i članova pojedinih UO.

Bez većih polemika Skupština je usvojila programe poslovanja za 2016. godinu svih valjevskih javnih preduzeća: „Direkcije za urbanizam”, „Toplane”, „Poleta”, „Vodovoda”,” Kolubare” i „Vidraka” . Direktori su u izlaganjima ostali uglavnom pri objašnjenjima koja su ranije dali na sednici Veća , a može se reći da je najviše primedbi stavljeno na rad preduzeća „Toplana” i „Kolubara”. Vamedia je o programima svih javnih preduzeća već ranije izvestila. Sve primedbe koje su se mogle čuti zapravo se ni po čemu nisu razlikovale od primedbi koje su iznete i prošle godine u ovo vreme na sednici na kojoj su se usvajali programi.
Skupština je donela odluku o sprovodenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Agrorazvoj valjevske doline”, a po skraćenom postupku glasala je za kadrovska pitanja. Ovom odlukom dužnosti predsednika UO PU „Milica Nožica” razrešena je Gorica Božić , a nja njeno mesto imenovan Aleksandar Ranković, dužnosti predsednika UO Doma zdravlja razrešen je Aksandar Rajevac, a na njegovo mesto izabran je Zoran Trifunović. Istom odlukom dužnosti je razrešen i direktor Radio Valjeva Predrag Obućina i UO ovog nekadašnjeg javnog preduzeća s obzirom da je u medjuvremenu Radio Valjevo privatizovano.   

S.V.   

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.