U Skupštini izbor tužilaca

imageBlic:Poslanici Skupštine Srbije počeće u ponedeljak novu sednicu na kojoj će razmatrati liste kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca za organizovani kriminal i za ratne zločine, kao i za izbor tužilaca u višim i osnovnim javnim tužilaštvima.

Na listi kandidata za izbor tužioca za organizovani kriminal su Miljko Radisavljević, koji je i do sada obavljao tu funkciju, advokat Mladen Nenadić, javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Milićević.

Na listi kandidata za izbor tužioca za ratne zločine su zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Snežana Stanojković, sudija u Apelacionom sudu u Novom Sadu Dejan Terzić, zamenik republičkog javnog tužioca Milan Petrović i zamenik tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović.

Poslanici će takodje razmatrati listu od 19 kandidata za nosioce funkcija javnih tužilaca u višim javnim tužilaštvima u Srbiji, kao i listu od 33 kanidata za nosioce tih funkcija u osnovnim javnim tužilaštvima.

Na sednici koju je sazvala predsednica parlamenta Maja Gojković pred poslanicima će se naći i više zakonskih predloga među kojima su predlozi za izmenu zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o tržištu kapitala, Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezu na dohodak gradjana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, saopšteno je iz parlamenta.

Za višeg javnog tužioca u Valjevo bilo je osam kandidata:Zlatko Šulović,Miodrag Plazinić,Zoran Obradović,Aleksandra Grbović,Nenad Marinković,Nebojša Janković,Dragana Marković,Vukašin Vujičić

Blic/Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.