Sat vremena o rešenjima i predsedniku

imagePoslednja sednica skupštine u 2015 godini je počela uz ponovne priče o predsedniku Skupštine i tvrdnjama Slavice Pantelić Cupać da je ista i dalje predsednik.Iako se sednica održava samo par dana pred Novu godinu u Skupštini nije bilo ničega što bi nagovestilo svečarsko raspoloženje.

Odbornik DS-a Željko Djukić podneo je tri zahteva za dopunu denvnog reda današnje sednice i to u vezi predloga izgradnje apoteke u MZ Gradac, izmeni odluke o otudjenju nepokretnosti, izmenu rešenja odluke o plaćanju doprinosa. Skupština ove predloge nije prihvatila.
Odbornik Ljubomir Bradić postavio je pitanje gde je predsednik Skupštine dok se na njegov govor nadovezala i odbornica Slavica Pantelić Cupać sa pitanjem ko je zapravo predsednik Skupštine?Cupaćeva je odbornicima iznova čitala Rešenje o razrešenju koje joj je svojevremeno uručeno tvrdeći da je Skupština morala tajnim glasanjem da se izjasni o njenom razrešenju , ali da se to zapravo nikada nije dogodilo. Cupaćeva je slično ranijim govorima u Skupštini tvrdila da su doneta Rešenja nezakonita jer je doneta presuda Suda kojom se ukida presuda Upravnog suda po osnovu koje je doneto rešenje koje je njoj uručeno. Ona je ostala pri tvrdnji da je i dalje predsednik Skupštine te i da isto rešenje nikada nije objavljeno u Službenom glasniku.Odbornik Pobede Ljubomir Bradić takodje je za govornicom insistirao na odgovorima na pitanja koja je posatvio vezano za predsednika Skupštine rekavši da je Skupština bila dužna već na drugoj sednici da izabere novog predsednika ako je predhodni razrešen te dužnosti.
Aleksandar Janković sekretar Skupštine je podsetio da je zatraženo mišljenje ministarstva i dobijen stav da sednicu može po zakonu voditi zamenik predsednika do izbora novog predsednika ili pristizanja presude Upravnog suda po pitanju predsednika Mihaila Jokića. Janković je rekao da je Sudu dostavljen sav materijal i da se i dalje čeka presuda. Cupaćeva je za govornicom tvrdila da Sud ne može da razreši niti imenuje predsednika već to čine odbornici.Sa njom se složio i odbornik Bradić tvrdeći da su sve sednice nelegalne jer nema predsednika Skupštine.
Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić složio se da niko sem odbornika ne može izabrati predsednika. “ Ovaj sud nije ni izabrao predsednika već je samo poništio rešenje zato je Skupština konstatovala da je Slavica Cupać razrešena te dužnosti. Ona je nakon toga primila još tri lična dohotka čime je prihvatila odluku Skupštine.Ova Skupština još nije konstatovala prestanak dužnosti Mihaila Jokića. Dok god se to ne nadje na dnevnom redu Jokić je i dalje predsednik Skupštine.Samo onaj kojii ima skupštinsku većinu može biti predsednik, Slavica Cupać tu većinu nema.kada se završi sudski postupak donećemo odluku. Zašto bismo to ranije radili kada nam zakon dozvoljava da imamo predsednika koga smo izarali , da sednicu Skupštine može da vodi zamenik predsednika.Dva suda su donela različite odluke i nema potrebe da se medjusobno mi ptužžujemo za nešto što nije niko od prisutnih ovde skrivio“, rekao je Ilić.
Cupaćeva je potvrdila da je primila tri plate , ali i da je sada našla pravnika koji joj je objasnio šta je po zakonu , šta nije .
Punih sat vremena ponovo je trajala priča o predsedniku Skupštine pri čemu su se za govornicom smenjivali odbornici Cupać i Bradić. Skupšina danas nije prihvatila ni predlog da se sa dnevnog reda sednice Skupštine izdvoji predlog o razrešenju predsednika UO Doma zdravlja. Skuština je potom donela odluku da se o svim kadrovskim pitanjima glasa po skraćenom dnevnom redu.
nakon punih sat Skupština je usvojila dnevvni red.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.