Prvenstvo Balkana za starije pionire

imageU Senti je za vikend održano Prvenstvo Balkana za starije pionire u grčko – rimskom, slobodnom stilu i rvanju za žene uz učešće 160 takmičara iz 10 zemalja , a valjevsku „Mladost“ predstavljao je Bojan Đurđević u slobodnom stilu, u kategoriji do 66kg.

Đurđević je u svom prvom nastupu za reprezentaciju Srbije ostvario veliki uspeh, osvajanjem 3. mesta, a presudnu pobedu ostvario je protiv kolege iz reprezentacije, Šarnjai Akoša iz Kanjiže. Ovim
rezultatom Đurđević je doprineo i ekipnom trećem mestu Srbije.
Treba istaći i to da je Đurđević 2001. godište i da će se i naredne godine takmičiti u uzrastu starijih pionira, a u ovoj godini je već osvajao medalje na prvenstvima države u grčko – rimskom i slobodnom stilu, kao i na međunarodnom turniru u Prievidzi (Slovačka), što mu je i donelo poziv u reprezentaciju Srbije.
Trener „Mladosti“, a ujedno i trener reprezentacije Srbije za kadete i pionire, Marko Jovanović, zadovoljan je nastupom Đurđevića, ali i celokupnim nastupom reprezentacije Srbije, s obzirom da je ukupno osvojeno 15 medalja, i da su pioniri u slobodnom stilu ekipno bili treći, dok su pionirke ekipno bile druge.
Jovanović ističe da je uspeh Đurđevića rezultat kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama, i da je još nekoliko takmičara Mladosti bilo u konkurenciji za nastup na Prvenstvu Balkana, kao i da je uveren da će u budućnosti Rvački klub „Mladost“ biti jedan od nosilaca mlađih reprezentativnih kategorija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.