Projektovani budžet za 2016. god na 2,6 milijardi dinara

imageNa sednici Skupštine grada koja bi po poslednjim najavama trebalo da bude održana 28. decembra biće razmatran budžetz za 2016. godinu. Budžet za narednu godinu projektovan je na 2,6 milijardi dinara.

Budžet Grada Valjeva za 2016. godinu po projekciji biće veći za 200 miliona dinara od ovogodišnjeg budžeta. U ovom budžetu vodilo se kako nadležni kažu računa i o smanjenju mase zarada za 3% što je odluka Vlade Srbije . Od očekivanih prihoda najveći priliv novca očekuje se od poreza na zarade u iznosu od 960 miliona dinara, slede 400 dinara od poreza na imovinu, očekivani transfer od Republike je u iznosu od 400 miliona dinara i takse i drugi porezi u iznosu od 200 miliona dinara. U Upravi napominju da su tu i drugi , ali manji prihodi. Najveća pozicija u budžetu je pozicija gradske Direkcije u iznosu od 960 miliona dinara od čega je najveće izdvajanje predvidjeno za putnu infrastrukturu u iznosu od 470 miliona dinara , 250 miliona za komunalno održavanje, ali su tu i kapitalne investicije u iznosu od 250 miliona dinara.
U narednoj godini kako budžet predvidja medju kapitalnim investicijama naći će se ulaganje u industrijsku zonu, dva kružna toka , škola u Brdjanima za koju se predvidja izdvajanje u visini od 45 miliona . „Iz budžeta Direkcije idu i investicije i poslovi javnih preduzeća „Vidrak“ i „Vodovod“ . Za vodovodnu mrežu predvidjeno je 68 miliona dinara, kanalizacija 24 miliona , za „Vidrak“ i njihove poslove oko 50 miliona. Preko Direkcije ide mnogo toga počev od planiranja i potrebne dokumentacije, projekata do investicija . Recimo „Vidrakovo“ zelenilo je na poziciji Direkcije , odnosno grad plaća „Vidraku“ preko Direkcije“, objašnjava Dragan Jeremić direktor Direkcije.
Medju ulaganjima grada je još 15 miliona za planirane radove u Petnici , ali i 25 miliona za JP „Kolubara“ čiji je grad suosnivač.
Sednica Skupštine prvobitno je bila predvidjena za 25. decembar , ali po novim saznanjima sednica će biti održana samo par dana pred Novu godinu . Razlog tome izmedju ostalog bi mogla biti i činjenica da javna preduzeća još uvek nisu dostavila programe za 2016. godinu.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.