Partizan -Metalac 81:70

imageKošarkaši Partizana pobedili su Metalac sa 81:70 u 14. kolu ABA lige, čime su se revanširali za poraz u Valjevu na startu sezone. Povratnički meč odigrao je Edo Murić sa devet poena, lider je bio Aranitović sa 17, dok je goste predvodio Jevtović sa 14 poena.

Petar Božić, trener Partizana NIS: Jako teška utakmica, jako važna pobeda za nas, kao i svaka utakmica u buduće što će biti teška. Jako je teško igrati kada je pozicija na tabeli takva, sami smo krivi zbog toga. Trudimo se da treningom poboljšamo stvari koje nisu funkcionisale u prvom delu sezone. Pritisak je dosta veliki i utiče na igru. Uticao je da poslednje dve utakmice počnemo dosta loše i da tokom utakmice steknemo samopouzdanje, prevashodno odbranom. Zadovoljan sam što smo na kraju pobedili i čestitam igračima na igri u drugom poluvremenu I jednom delu druge četvrtine.
Petar Aranitović, igrač Partizana NIS: Vrlo važna pobeda za nas. Utakmicu smo počeli malo nervozno, posle smo kroz odbranu uveli u svoj ritam, u drugom poluvremenu nastavili tako i zasluženo slavili.
Vladimir Đokić, trener Metalca: Zaslužena pobeda Partizana NIS. Atmosfera je bila dobra, hvala publici na aplauzu. Bili su šesti igrač u utakmici koja je odlučivala ko ostaje u borbi za opstanak, ko ide u gornji deo tabele. Partizan je bio bolji, zasluženo je pobedio, i verujem da će stići do plej-ofa. U problemima smo sa plejom, dok isplaniramo koga ćemo na toj poziciji, imamo rezultata i igru to traje 35-36 minuta, potrebni su iskustvo, znanje, rutina. Što nismo imali. Na kraju zasluženi poraz, sada nam dolaze utakmice koje su jako bitne. Pre svega MZT Skopje Aerodrom, jako je bitno da tu pobedimo i da se nekako izvučemo. Čestitam Peri i Partizanu.
Petar Rakićević, igrač Metalca: Partizan NIS je zasluženo pobedio. Što se tiče nas, nismo imali igru, imali smo i priključak, bio je egal 35 minuta. Onda smo psihički pali, ne znam zašto. Partian je zasluženo pobedio, imali su mnogo skokova u napadu, sekundarnih napada. Okrećemo se MZT Skopje Aerodromu, ta utakmica nam je vrlo važna.
(foto i tekst)KK Metalac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.