„Novogodišnja bajka“ uz podelu 870 novogodišnjih paketića

image„ Novogodišnja bajka „će se 16. put za redom održati u utorak, 29. decembra od 18 časova na velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo. Deci Valjeva koja ne žive u izobilju biće podeljeno 870 paketića.

Udruženje „Andjeli čuvari“ iza sebe ostavlja jednu izuzetnu plodnu godinu rada i stvaranja . Vesna Lazić kaže da im je posebno važno što su u ovoj godini Udruženje i kreativna radionica „ Pinokio „ dobili novi prostor koji im omogućava da svoj rad nastave kvalitetnije i bolje. „Mališani Kreativne radionice „ Pinokio „ sa svojim programima, koje su realizovali uz svesrdnu pomoć našeg stručnog tima učestvovali su na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu, zatim u Beogradu na Dečjem sajmu, na „ Dan planete Zemlje „, a mali Pinokijevci su sa svojim pozorišnim komadom Priča o Elzi i Ani odlično predstavili na Dramskom festivalu za decu u Valjevu. Kreativna radionica „Pinokio „ po prvi put ove godine u okviru Tešnjarskih večeri svih sedam dana organizovala programe za decu na našoj letnjoj pozornici, a naši sugrađani su mogli da vide na velikoj sceni predstavu „ Lepotica i Zver „ u izvođenju naših mališana. Beležimo i uspešne nastupe naše dece u Centru za kulturu Valjevo, zatim gostovanja za dečju nedelju u Domu kulture Ub, kao i u školi u Dračiću. Od ove školske godine Pinokio ima i svoju predškolsku grupu u celodnevnom boravku“, navodi lazićeva samo neke od aktivnosti u ovoj godini.

image Valjevo i mališani već su navikli da na kraju svake godine u Valjevo dodje Deda Mraz u liku ovog Udruženja i deci iz socijalno ranjivih kategorija podeli paketiće. Tako će biti i ove godine 29. decembra u 18 časova kada će u Centru za kulturu biti upriličena predstava „Novogodišnja bajka“ i nastup KUD „Djerdan“. Ove godine biće podeljeno 870 paketića za koje Lazićeva kaže da ih nije bilo lako obezbediti.“ Mi smo kontinuirano prisutni za poboljšanje materijalnog položaja najugroženijih, tako da je u okviru toga realizovana donacija u visini od oko 50 000 eura od strane naših švedskih prijatelja. Da nije bilo njih i donatora iz Valjeva teško bismo mogli ovako nešto organizovati. Poslali smo dopise na stotine adresa onima za koje smo verovali da mogu da nam pomognu da pomognu pre svega deci čiji roditelji ili staratelji nissu u mogućnosti da im obezbede paketiće za Novu godinu na žalost nije se odazvalo mnogo njih .Pored naših švedskih donatora moram da kažem da je preduzeće Austroterm zaista prepoznalo naš trud i nameru. Hvala naravno svima koji su se uključili u ime ove dece“, kaže Lazićeva žaleći što nije prikupljeno više sredstava čime bi bio obuhvaćen i veći broj dece.
„Novogodišnju bajku“ prepoznali su i podržali:
1. Sweden „ Internationell Humanitet“
2. Austrotherm Valjevo
3. Coca – Cola Beograd
4. Vega Valjevo
5. Europrom Valjevo
6. Bosis d.o. o Valjevo
7. SZTR Maštarije Valjevo
8. Kompanija Dunav osiguranje
9. Euro Pak Mionica
10. Novi sindikat Doma Zdravlja Valjevo
11. SZR Vana Valjevo
12. Kendi Svit Valjevo
13. Mila i Saša Isidorović
14. KUD Đerdan Valjevo
15. Centar za kulturu Valjevo
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.