Asfalt u Zarubama

      Нема коментара на Asfalt u Zarubama

imageAsfaltni put u dužini od 1,3 kilometra dobili su meštani Zaruba. Na ovom putu su brojna domaćinstva, a meštani poznati po proizvodnji mleka zadovoljni su novom asfaltnom vezom sa putem za Valjevo i Dračić.

„ Ovo je saobraćajnica koja je nedostaljala ovom selu kako bi se povezali sa putem za Dračić pa potom i za ValjevoNaša je ideja da svako selo dobije asfaltni put koji je centralni i koji stvara neku konkretnu vezui sa nekim putnim pravcem . U svakom selu postoje neka manja naselja recimo dve tri kuce i neki uzani mali putevi koji vode do njih , ali nije rešenje u tome već da ti mali putevi imaju recimo jednu deponiju šodera pa da oni te male deonice mogu sami da održavaju , a centralne deonice da budu asfaltirane i uradjene“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Kako je put na kome je asfaltirana predmetna deonica zapravo kružni Tomislav Godjevac iz ovog sela kaže da je bilo i malo sporenja u samom selu koju deonicu treba prvo raditi , odakle krenuti. „ Dobro je da je gradska Direkcija donela odluku da se najpre radi ova deonica jer ovde ima mnogo kuća i ovaj deo sela zaista živi. Zahvalni smo im na tome jer upravo u ovom delu su veliki proizvodjači mleka koji ga svakodnevno predaju, a rešena je i ova uzbrdica ujedno“, kaže Godjevac.

image Put je uradjen sa pozicije održavanja putne infrastrukture u okviru tendera koji je pokrio asfaltne deonice u više sela medju kojima su : Ogladjenovac, Zabrdica, Bačevci, Kozličić , Beomužević. „ Vrednost tendera je 22 miliona dinara. Svuda smo vodili računa da se rade one deonice koje ili rešavaju problem velikih uzbrdica na kojima je voda odnosila nasip ili do većih naseljenijih delova sela. Nema svrhe da se radi put samo za jednu ili dve kuće , ali tamo gde imamo 20,30 kuća to svakako treba uraditi. Stalno se nasipalo , godinama i mnogi su to prozvali šoderisanjem. Ja sam protiv tog neprestanog nasipanja pogotovo , ako to posle voda odnese i to nije rešenje , nije trajno već privremeno rešenje , a nije jeftino. Zato smo se odlučili da u svakom selu uradimo najvažniji deo“, kaže Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.