URS se briše iz registra

imageNekadašnji lider URS-a Mladjan Dinkić odobrio brisanje ove partije iz registra političkih partija. Izuzev valjevskog odbora svi odbori u Okrugu već su prešli u druge partije, uglavnom SNS. Valjevski URS još nema zvaničnu informaciju.

Nakon što na izborima nije prešao cenzus Mladjan Dinkić prvi čovek URS-a obelodanio je povlačenje iz politike. Ovih dana on se kako prenosi Tanjug obratio ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave kako bi ga izbrisali iz registra , a istovremeno je dao i saglasnost da se ova partija briše iz registra političkih partija. “ Mi još uvek nismo dobili tu zvaničnu informaciju niti podatak da smo brisani kao partija. Ali kad dobijemo svakako moramo razmišljati šta i kako dalje. Naši odbori u Kolubarskom okrugu uglavnom su već prešli u druge partije i to su mahom prelazili u SNS“, kaže Nikola Radojičić prvi čovek URS-a u Valjevu.

U gradskom parlamentu URS ima tri odbornika i deo je vladajuće koalicije, dok po rečima samog Dinkića ova partija već godinu dana praktično i ne postoji u Srbiji. Kom će se „carstvu privoleti“ ovdašnji pripadnici URS-a ostaje da se vidi , a kako se izbori bliže sve je izvesnije da nakon ove informacije najpre moraju izmeniti naziv odborničke grupe , a otvorena je mogućnost kao i u drugim mestrima da odmah postanu deo neke druge partije.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.