Naučni dan-Petnica

imageU toku novembra meseca u Istraživačkoj stanici Petnica biće realizovano više programa naučni dan za različite škole iz naše zemlje.

Naučni dan je jednodnevni program koji je namenjen za grupe učenika osnovnih i srednjih škola. Obuhvata eksperimentalni rad, demonstracije i vežbe u širokom spektru prirodnih i društvenih nauka a izvodi se u vidu laboratorijskog, kabinetskog i terenskog rada.
31. oktobra realizovan je naučni dan za učenike osnovne škole “Milica Pavlović” iz Čačka, čiji su učenici radili u oblastima biologije i hemije.
2. i 3. novembar u IS Petnica borave učenici VIII razreda osnovne škole “Kreativno pero” iz Beograda, za koje je organizovan eksperimentalni rad iz biologije i hemije.
7. novembra u Stanici će boraviti maturanti XV beogradske gimnazije i učenici VII i VIII razreda osnovne škole pri Gimnaziji iz Ivanjice. Obe škole su se opredelile za rad u oblastima fizike i hemije, a program je dizajniran tako da odgovara uzrastu učenika.

5. do 9. novembar
Jesenji seminari koji se realizuju u navedenom terminu namenjeni su polaznicima koji ove godine prvi put pohađaju programe antropologije, psihologije, matematike, arheologije, biomedicine i istorije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.