„EkOlimpijada“u Valjevu sa kajakašem Dejanom Pajićem

imageU četvrtak, 12.11.2015., sa početkom u 12.00h, u sportskoj hali u Valjevu, biće održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“. Učesnici će imati priliku da se druže sa kajakašem Dejanom Pajićem, koji je u disciplini k1 1000m osvojio kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju narednog leta.

U 11 časova, u O.Š. “Desanka Maksimović” u Brankovini, u delu programu “Olimpijska aleja”, Dejan će sa učenicima posaditi pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. U okviru posete školi, naš partner kompanija Coca-Cola pokloniće sportske rekvizite u vidu lopti za fudbal, košarku i odbojku.

Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica u kojoj će posebna pažnja biti posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema biće uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a tim povodom jedna od škola će na poklon dobiti kante za reciklažu od kompanije Sekopak.
Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.