Buduća namena zgrade Radio Valjeva

imageSad kad je postalo jasno ko je kupio Radio Valjevo , informacija je I da im ne odgovara visina zakupa prostora zgrade u kojoj je ovo informativno preduzeće godinama poslovalo. Valjevo će ubrzo morati da donese odluku koja je buduća namena reprezentativnog objekta u centru grada.

Po svim prispelim informacijama Doris Aćimović koja je kupila Radio Valjevo, zapravo ga je kupila za svog sina Marka Aćimovića , isto lice koje se do sada u par navrata pojavilo u poseti ovom mediju. Dok valjevski mediji neprestano obaveštavaju javnost o novim kupcima sluteći loše dane za ovaj radio , sami zaposleni se mnogo ne izjašnjavaju niti posebno oni javnost informišu o tome prepuštajući tako bitku za svoju budućnost valjevskim kolegama.
Potencijalni vlasnici su u gradskoj upravi tražili odgovor na pitanje o budućem zakupu prostora , ali im očito ponudjena cena nije odgovarala jer su najavili da će u zgradi, u kojoj se sada radio nalazi, boraviti samo do Nove godine .
U zgradi na Desankinom trgu trenutno se nalazi I list Napred koji mesečni zakup za nešto više od 50 kvadrata plaća u iznosu od 36 000 dinara mesečno. Kako je prostor koji zauzima Radio Valjevo na spratu zgrade veći, jasno je I da bi cena eventualnog zakupa bila veća jer ova računica pokazuje, preračunato u evre, da je cena po kvadratu oko 6 evra.
U Gradskoj upravi za Vamediu kažu da će grad još jednom razmisliti o budućoj nameni zgrade. Kako neke informacije govore da je pre nekoliko godina ova zgrada namenjena informisanju , gradski čelnici saglasni su u oceni da se namena može promeniti .
Ukoliko se namena ne promeni , grad će morati da transparentno objavi oglas o izdavanju prostora u zakup na koji se mogu javiti samo oni koji se bave informisanjem. Sagovornici Vamedie ipak tvrde da za oglasom neće biti potrebe jer će ako je potrebno namena biti promenjena I zgrada postati ono što je gradu potrebno. Jedan od predloga koji se mogao čuti bio je predlog direktora Direkcije Dragana Jeremića da bi ova zgrada mogla postati Gradska kuća.
Dok grad razmišlja o budućoj nameni ova informacija može biti znak svima onim koji imaju ideju, predlog o budućoj nameni gradu to I saopšte.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.