Zgrada Radio Valjeva buduća Gradska kuća

imageNakon što bude okončana privatizacija Radio Valjeva, grad Valjevo će, po sadašnjim najavama, razmatrati status zgrade na Desankinom trgu i njeno prevodjenje u objekat Gradske kuće . Grad će za ostvarenje ove zamisli morati da promeni dosadašnju namenu objekta.

Završetkom privatizacije Radio Valjevo više neće biti javno preduzeće pa će samim tim I povlastica korišćenja reprezentativnog objekta zgrade na Trgu Desanke Maksimović biti ukinuta. U ovoj zgradi se trenutno pored Radio Valjeva nalazi i list „Napred“ koji je takodje privatizovan još 2007 godine.
Kako Vamedia nezvanično saznaje nakon privatizacije ovog tada opštinskog lista namena zgrade u kojoj se redakcija lista nalazila i tada definisana je za oblast informisanja i kulture.
Za promenu namene objekta potrebna je samo odluka gradskih vlasti koji po svemu sudeći već imaju ideju šta će ova zgrada biti. „ Mi ovde pričamo o zaista reprezentativnom objektu na sjajnoj lokaciji. I postoje razgovori da to bude naša Gradska kuća po ugledu na druge gradove u Srbiji koji su upravo slične objekte iskoristili za ovakve namene. O tome se već odavno razgovara, a sada nakon što se privatizuje Radio Valjevo izvesno će se o tome mnogo više govoriti“, kaže Dragan Jeremić direktor gradske Direkcije za urbanizam.

Zgrada na Desankinom trgu je secesijsko zdanje prve Valjevske banke, odnosno Narodne štedionice (1905).U ovoj zgradi nekada je bila i sala za venčanja . Gradske kuće u drugim gradovima najčešće podrazumevaju sedište gradske vlade, gradonačelnika i njegovog kabineta , ali i sale za sastanke na najvišem nivou , protokolarne prijeme i gradske svečanosti.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.