Uredjenje valjevskih groblja

imageU toku su pregovori izmedju JKP „Vidrak“ i gradske Direkcije za urbanizam oko iznačaženja mogućnosti proširenja rasvete na prostoru Novog groblja u Valjevu. U narednom periodu biće zamenjen video nadzor , dok je trenutno u toku zamena ograde.

Jedna od delatnosti JKP „Vidrak“ je i staranje o grobljima u Valjevu : Novo groblje“, Petrovaradinska 20, MZ Gradac„Gradačko groblje“, Užička bb, MZ Gradac„Boričevačko groblje“, Kopaonička bb, MZ Brđani„Kličevačko groblje“, Rudnička, MZ Peti puk„Poparsko groblje“ na brdu Bobija, MZ Poparе„Gorićko groblje „, tzv. „Ćeteni“ u Jasenici, pripada MZ Gorić..
„Tek moramo da ulažemo dosta, jer u prethodnih 20-ak godina, sem na Novom groblju, na ostalim grobljima nije ništa rađeno. Ne možete samo ubirati prihode, a da ništa ne ulažete. Javna rasveta na Novom groblju je u prilično lošem stanju i mi vodimo razgovore sa Direkcijom oko njene rekonstrukcije i osvetljenja novih parcela, a planiramo zamenu kompletnog video nadzora na istom. Takođe, popravili smo i osvežili ogradu na Gradačkom groblju, na Kilčevačkom je zamenjena ograda uz ul. Koste Andrića, a do kuća u Rudničkoj radimo zid, dok ćemo produžetak ograditi u narednih petnaestak dana. Geometri su izvršili obeležavanje na groblju u Goriću, kako bi i tamo uradili adekvatnu ogradu, a počeli smo i sa sečenjem suvih stabala koja predstavljaju opasnost na Novom groblju, a zatim prelazimo na Boričevac“, kaže Djordje Milanović direktor „Vidraka“.

image Početkom godine grad je za ovu namenu kupio još jednu parcelu na Novom groblju , a „Vidrak“ je odmah izveo radove na kopanju kanala i sistema odvodnjavanja kupljene pacere. U ovoj godini istovremeno jedna od novina u poslovanju ovog preduzeća bila je i uvodjenje šaltera u upravnoj zgradi preduzeća na kome možete izmiriti i ovu vrstu obaveze.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.