Ski staza vredi nula dinara

imageGradsko veće oformilo Komisiju koja će pratiti realizaciju izdavanje ski staze. Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić danas rekao da staza ne vredi ništa. „Izdajemo nešto što vredi nula dinara“, rekao je Ilić.

Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić danas je informisao Gradsko veće da je na početku bilo nemoguće predvideti sve pojedinosti vezane za izdavanje ski staze te i da će način primopredaje i utvrdjivanje vrednosti opreme koju ulaže zakupac odrediti upravo ova komisija.“ Tri puta smo veštačili ovu stazu , a problem je objektivan , mi izdajemo nešto što ne vredi ništa. A trebalo je napraviti procenu nečega što ne vredi ništa. Na kraju je treće veštačenje obavip sudski veštak iz Beograda.Prva dva veštaka su nam dala rezultat na osnovu kojih nismo mogli da napravimo ništa vezano za izdavanje ski staze . On navodi u nalazu da uzimajući u obzir godine starosti opreme što ukazuje da njen radni vek zavšen , a da je njena ekonosmka korist nula. On navodi da je upoteba moguća samo uz remonte. Izdajemo nešto što ne vredi ništa jer on ovde navodi samo nule“, rekao je Ilić.
Po njegovim rečima veštak je u nalazu i naveo šta je potrebno uraditi kako bi se sve stavilo u funkciju. “ On procenjuje da oprema koju treba uložiti 62 000 u prvoj godini odnosno 260 000 evra ukupno potrebno uložiti u tu stazu. Došao je do toga računicom da je godišnji zakup te staze 1455 evra . Došlo se do toga da staza mže da se izda na 15 godina“, objasnio je Ilić.

Ilić je danas rekao i da nije poznato kako će biti rešeno pitanje vode , ali da je obaveza grada da potencijalnom zakupcu obezbedi potrebne dozvole. “ Tu nikog niko ne može da prevari jer svako će na stazi videti šta ima na stazi i o čemu se radi. Mi se obavezujemo za gradjevinsku dozvolu za veštačko osnežavanje na projekat koji će uraditi sam zakupac i da obezbedimo saglasnost za korišćenje vode iz potoka ili rezervoara koji se nalazi u blizini skijališta. Tamo nema rezervoara ali ćemo videti šta će zakupac izabrati da radi. I moramo obezbediti rad zdravstvene službe na Divčibarama. odluka Skupštine je samo okvir , a detalje ćemo znati kada se javi zakupci“, rekao je Ilić.
Veće je usvojilo ovu odluku vezanu za formiranje komisije , a pojedinosti kako je rečeno samog budućeg ugovora biće poznate onog trenutka kada se budu javili zakupci i kada se budu razmotrile ponude.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.