Prva najava kandidature za gradonačelnika

imageDragan Jeremić predsednik Okružnog odbora SPS-a gostrujući u emisiji TVA Plus najavio kandidaturu za gradonačelnika kao kandidat ispred svoje partije. Jeremić kaže da za ovu kandidaturu ima punu podršku svoje partije.

U susret lokalnim izborima koji će biti održani na proleće već sada se u javnosti spekuliše na temu kandidata za gradonačelnike partija koje egzistiraju u Valjevu , ali i eventualnim koalicijama koje će za pomenute izbore biti vidjene.“Biću kandidat za gradonačelnika i imam podršku svoje partije za to.SPS je jedinstven i vrlo specifičan , nije isti kao u drugim mestima. Jedinstveni smo i najjači smo što se tiče SPS-a uopšte u Srbiji . Zašto je to tako? Jer imamo svoju viziju svoje stavove kojih se držimo i trudimo se da ih sprovedemo u delo“, kaže Jeremić.
On podseća da je SPS u Valjevu uvek imao deset posto podrške više od Republike. „Nije to bez razloga.Mi uvek radimo lokal-patriotske stvari. Uvek smo zainteresovani za ovaj grad i dosledni smo tome.Podsećam Vas da smo 1996. godine kada su svi išli sa JUL-om u koaliciji, osim nas.Mi smo rekli nećemo i nismo išli sa njima, već smo išli na izbore sami i pobedili.Nikada nismo morali svi da glasamo za istog čoveka, nikada nam nisu nametali koalicione partnere niti kadrovska rešenja. Sami odlučujemo i sami snosimo odgovornost za loše kandidate i loše rezultate ukoliko ih bude . Ali isto tako i za dobre“, rekao je Jeremić.
On je ponovio da je SPS sistem te i da pokušaj da se od lične odluke Živorada Bojičića u Lajkovcu napravi priča o uzdrmanom SPS-u zapravo neće nikada proći. “ To je bio pokušaj , ali nije uspeo jer nikakvih turbulencija tu nije bilo. Mi u Lajkovcu po statutu naše partije imamo organe koji nastavljaju rad u slučaju odlaska predsednika i tu ništa nije zaškripalo. Apsolutno ništa posebno se nije desilo“, rekao je Jeremić. On nije govorio na temu budućih koalicija niti onih pre niti posle izbora , ali je izneo stav da u Valjevu postoje veći problemi od odnosa izmedju nekih partija.“Ja sam odavno rekao da bi bilo dobro da je SNS sa nama u vlasti i da možemo zajedno da povučemo nešto za ovaj grad. Za mnoge stvari nam treba i njihova pomoć i ja tu nemam dilema i lično sam tražio od SNS-a da nam pomognu oko izgradnje Hale sportova u ministarstvima jer kao grad mi ne možemo sami da sve isfinansiramo. Oni će biti u vlasti sledeće godine , a hala je tu , temelji su tu i to će onda biti i njihov problem , ane samo naš sada.Smatram da treba da prevazidjemo političke razmirice i partijske interese u korist grada. Znaam da ni oni ne msile loše ovom gradu. pa u čemu je onda problem?“, upitao je na kraju Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.