Najuspešnija Andjela Trifunović

imageNa tradicionalnom međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan u Kikindi u okviru manifestacije "Dani ludaje", pod istoimenim nazivom u organizaciji PK "Kikinda", učestvovalo je 23 kluba iz Mađarske, Rumunije i Srbije, i nastupio je 361 plivač. Plivački klub "Valis" je predstavljalo osam plivača različitih kategorija.

Najuspešnija takmičarka je bila Anđela Trifunović koja je pobedila u disciplini 50m slobodno, novim ličnim rekordom (30,09), U disciplini 100m delfin je došla do srebrne medalje sa svojim najboljim vremenom (1:12,72), dok je trku 200m mešovito isplivala za 2:42,54 minuta i osvojila srebrnu medalju. Milica Ristić je imala odličan nastup u disciplinami 50m slobodno (31,97) gde je osvojila bronzu, 100m slobodno isplivavši lični rekord (1:11,95) ušla u cilj kao peta, dok je u svojoj najboljoj disciplini 100m leđno došla do bronzane medalje postigavši vreme (1:19,55).
Najmlađa u ekipi, Jana Mitrović je odličnim nastupom u disciplini 50m prsno (59,73), u cilj ušla kao druga.
Dobre nastupe u svojim disciplinama imali su i Filip Puce, Ognjen Panić, Vuk Tešanović, Irena Ilić i Tamara Vićić.
"Novu sezonu smo tradicionalno otvorili na međunarodnom mitingu u Kikindi i to na jabolji mogući način, gotovo svi plivači su postigli svoja najbolja vremena i pokazali napredak već na početku sezone, sastav ekipe je bio kombinovan. odlučili smo se da šansu damo i najmlađim takmičarima u cilju sticanja iskustva i nismo pogrešili. Pored treninga i takmilenja, u toku je i naša kampanja upisa novih članova u školi plivanja, a akcenat nam je na deci mlađoj od devet godina, svi koji žele da nauče da plivaju i postanu plivači mogu nam se pridružiti svakog radnog dana od 18 časova na bazenu Tehničke škole", kaže predsednik plivačkog kluba "Valis", Branislav Kovačević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.