„Zajedno za lepši komšiluk“

imageU okviru projekta „Zajedno za lepši komšiluk“, koji je pokrenula kompanija SBB, tokom vikenda, 19. i 20. septembra, u Valjevu je organizovana velika akcija čišćenja Petničkog jezera, ulaza u Petničku pećinu, kao i Rađevačkih šuma.

Projekat „Zajedno za lepši komšiluk“ obuhvata uređenje brojnih lokacija – pešačkih zona, parkova, platoa i površina ispred zgrada na kojima se ljudi najčešće okupljaju. Pored čistog i uređenog životnog okruženja, cilj projekta je i podizanje ekološke svesti građana da svakodnevnim postupcima mogu da doprinesu očuvanju i unapređenju uslova za život u svom komšiluku.
Akciji čišćenja u Valjevu prisustvovali su Ljiljana Radojević, komunalna inspektorka, Miloš Đorđević, direktor poslovne jedinice SBB-a, kao i brojni zaposleni ove kompanije.
„Projekat „Zajedno za lepši komšiluk“ inicirali smo u želji da sopstvenim primerom pokažemo kako uz malo truda i angažovanja možemo doprineti da živimo u lepšem i uređenijem komšiluku. Do sada smo akcije čišćenja organizovali u Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Kraljevu, Užicu i Kruševcu, a nakon Valjeva sledeća stanica nam je Šabac. Svakako, veliko hvala Gradu na pruženoj podršci u realizaciji projekta. Akcije čišćenja širom zemlje organizovaćemo sve dok nam vremenski uslovi to budu dozvoljavali, sa željom da nam se što više komšija priključi kako bismo svi zajedno bili jedan veliki eko tim.“ – izjavio je Miloš Đorđević, u ime kompanije SBB.
„U ime grada želela bih da pohvalim kompaniju SBB koja ovom akcijom doprinosi čistijoj i lepšoj sredini u Valjevu. Podržali smo celokupnu akciju, a pomoći ćemo i odvoženjem otpada koji su tokom akcije pokupili njeni učesnici“ – izjavila je Ljiljana Radojević, komunalna inspektorka.
Akcije čišćenja organizuju se širom Srbije, u više od 15 gradova – od Užica, Valjeva, Kraljeva, preko Kruševca, Vršca, Zrenjanina, Sombora i drugih.
Samo čistiji komšiluk je i lepši komšiluk!

Kompanija SBB i Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.