Radovi u parkovima

      Нема коментара на Radovi u parkovima

imageUkoliko vreme dozvoli radovi u parku na Jadru trebalo bi da krenu već danas. U narednom periodu biće sanirano klizište u parku Pećina ,a sa donatorom se pregovara za nabavku veštačke stene .

Vrednost radova koji danas treba da budu započeti u parku na Jadru je 13,5 miliona dinara, dok je izvodjač radova preduzeće Kompresor ing . Rok za izvodjenje radova koji će umnogome promeniti izgled ovog parka je tri meseca.
“ Uradićemo taj park , ali nastaviti i radove u parku na Pećini.Planirano je i u pregovorima smo sa ministarstvom da obezbedimo 13 miliona dinara za trim stazu u tom parku. Trenutno nam je najjeftinije da uradimo pešačke staze u parku , ali je trim staza najskuplja i zato nam je potrebna pomoć iz ministarstva. Zato pešačke staze čekaju jer je ova taza najskuplja, ali i te pešačke staze će biti uradjene naredne godine“, kaže Dragan jeremić direktor Direkcije za urbanizam.
Po njegovim rečima veštačka stena za penjanje trebalo bi da stigne iz donacije , a pregovra se sa kompanijom iz Izraela. . Preduslov za trim stazu jeste sanacija klizišta u tom prostoru koje će takodje biti sanirano.
U prošloj godini u parku na Pećini uradjeno je dečije igralište , prethodno i skejt park. Zbog sečenja stabala obolelih od potkornjaka u prostoru parka posadjena su i nova stabla.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.