Demokrate počinju kampanju

imageSNS i SPS su nevoljni partneri, a gradjani Valjeva trpe zbog njihovih nesuglasica i medjusobnih podmetanja, stav je GO DS-a. Poslednja sednica Skupštine po njihovom mišljenju pokazala je haotično stanje vladajuće koalicije. DS od danas je zvanično u kampanji za predstojeće lokalne izbore.

Duško Rakić predsednik GO DS-a u valjevu smatra da je potpuno porazno da vladajuća koalicija i većina odbornika o rešenju Upravnog suda saznaje na sednici Skupštine. „ To je jedna velika neozbiljnost vlasti da početak sednice krene sa nerešenim pitanjima ko je predsednik Skupštine , ko ima pravo da predsedava , a ko može biti predsednik? To je neodgovornost vladajuće koalicije. Ovde se pokazalo ono o čemu smo govorili pre tri godine . Nedostatak informacija dovodi ljude u zabludu . Odbornici nisu dužni da znaju ko po zakonu može da predsedava , a odgovornost treba da daju nadležne institucije. Ali mišljenje nije ni traženo“, kaže Rakić.
On tvrdi da su demokrate imale predloge za rebalans i želeli da učestvuju u radu. „ Mi imamo situaciju da je vladajuća koalicija napustila salu. Pa gde to ima? Imamo u Sali partiju mislim na SNS koja je malo u vlasti malo nije . Ako to nije neozbiljno ne znam šta je onda. Neprestano smo svedoci prevarnih radnji izmedju SNS-a i SPS-a , oni čas kao saradjuju , a čas podmeću jedni drugima. Oni time nanose štetu gradjanima Valjeva. Pa mi imamo situaciju da premijer Vlade obilazi okolna sela , a u Valjevo ne dolazi. Da nije bilo nesrećne poplave mi ne bismo imali nijednu investiciju u ovom gradu. Novac koji je došao za sanaciju nije rezultat poslovnih uspeha već su sredstva donatora za Srbiju pa i Valjevo“, kaže Rakić.
On ipak nije odgovorio na pitanje ko je po mišljenju demokrata predsednik , ali je ponovio da se nada da će se vrlo brzo saznati kada je nastavak sednice , ali uz stručno mišljenje nadležnog ministarstva. Pomalo je ostalo nejasno zašto su odbornici DS-a posle prekida sednice ostali u Sali , da li je samo znatiželja bila u pitanju ili se možda očekivalo drugačije rešenje? Rakić je sugerisao da je ipak znatiželja bila u pitanju te i da oni nisu podržavali Slavicu Cupać u zauzimanju mesta predsednika , mada su prisutni novinari u Sali ipak mislili da je tako.

image Rakić je danas javnost obavestio i o odluci vrha DS-a da u skladu sa spekulacijama o datumu održavanja izbora ova partija već sada krene u predizbornu kampanju kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju. „ U skladu sa tom odlukom mi na lokalnom nivou imamo 15 dana da formiramo sve potrebne organe za sprovodjenje kampanje i doneseomo odluke u tom pravcu . Naš Glavni odbor shodno ovoj odluci o kampanji doneo je i odluku da svi odbori DS-a koji su na lokalnom nivou bili deo vlasti sa SNS-om iz te vlasti i izadju“, rekao je Rakić.
Na današnjoj konferenciji za novinare bio je prisutan i odbornik DS-a Željko Djukić koji je odnedavno postao član Glavnog odbora Demokratske stranke .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.