Savet za praćenje privrednih kretanja

imageNakon brojnih pozitivnih iskustava i efekata rada Saveta za praćenja privrednih kretanja na području Grada Šapca, koji je počeo sa radom početkom ove godine u formi javno-privatnog partnerstva, kao operativno telo sačinjeno od predstavnika privrede, lokalne samouprave, upravnog okruga i drugih institucija.

Po istom modelu, potpisan je Protokol o saradnji između Grada Valjeva i Regionalne privredne komore Valjevo, kojim je otvoren put ka konstituisanju Saveta za praćenje privrednih kretanja na području Grada Valjeva.U ime Grada Valjeva, Protokol o saradnji potpisao je gradonačelnik Stanko Terzić, a u ime Regionalne privredne komore Valjevo, izvršni potpredsednik, Petar Nikolić.
U konstitutivnom sazivu, Savet broji 26 renomiranih privrednika koji posluju u Valjevu i najviše predstavnike Grada Valjeva, gradonačelnika Stanka Terzića, zamenika gradonačelnika Žarka Kovača, pomoćnika radonačelnika Milorada Ilića i načelnika Kolubarskog upravnog okruga Gorana Milivojevića. Savet je u okviru konstitutivne sednice izabrao predsednika, direktora Valjevske Pivare Aleksandra Rajevca, dva zamenika predsednika, zamenika gradonačelnika Žarka Kovača i direktora i suvlasnika kompanije Europrom Desimira Tadića, kao i sekretara, Ljubu Petrović, sekretara udruženja u Regionalnoj privrednoj komori Valjevo.
Savet za praćenje privrednih kretanja imaće veoma važnu ulogu u identifikovanju problema koji pre svega opterećuju poslovanje ili negativno utiču na razvoj lokalne zajednice. Ovakvi problemi biće razmatrani na sednicama saveta koje mogu biti opšte ili sektorske, u zavisnosti od teme, gde će u formi javno-privatnog partnerstva biti donošena odgovarajuća rešenja kako bi se kreirao povoljniji poslovni ambijent, a samim tim, stvorile osnove za razvoj Grada u svim aspektima života. Rad saveta nije strogo formalan, učešće u radu je elastične prirode, kao i mogućnost predlaganja tema koje će biti razmatrane.
S obzirom na izuzetna iskustva i veliki broj infrastrukturnih i komunalnih problema koji su otklonjeni ili ublaženi radom ovakvog Saveta na području Grada Šapca, nadamo se da će i u Gradu Valjevu, savet svojim radom veoma brzo doneti konkretne rezultate, rečeno je na današnjoj sednici. U narednom periodu, u planu je formiranje istog saveta na području Grada Loznica, čime će u potpunosti biti obuhvaćeno regionalno područje“Kolubara-Mačva-Podrinje“.

RPK VALJEVO
i Odsek za informisanje i protokol

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.