Saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

imageDo sada je podneto 40 prijava o nastaloj šteti nakon vremenskih nepogoda – grada i kiše koji su zahvatili teritoriju Valjeva – naseljeno mesto i 13 sela, u nedelju 2. avgusta 2015. godine.Radi sagledavanja nastalih šteta, nadležne komisije će na osnovu prijava građana vršiti preliminarnu procenu, počev od 4. avgusta 2015. godine.

S ciljem odbrane od grada, juče su sa 37 lansirnih stanica ispaljene 102 rakete, od kojih je 17 na teritoriji grada Valjeva.

U skladu sa Programom korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2015. godini, koji je donela Skupština grada Valjeva na sednici održanoj dana 10. jula 2015. godine, grad Valjevo je sproveo postupak javne nabavke protivgradnih raketa.

Od HK „Krušik“ Valjevo, kao najpovoljnijeg ponuđača biće nabavljeno 37 protivgradnih raketa. Ove protivgradne rakete će biti predate Sektoru za vanredne situacije – Radarskom centru „Blizonjski vis“, koji će ih raspodeliti po protivgradnim stanicama.

U skadu sa navedenim programom, grad Valjevo će najkasnije do 7. avgusta 2015. godine isplatiti naknade za protivgradne strelce u jednokratnom neto iznosu od 27.000 dinara po protivgradnom strelcu.Snabdevanje električnom energijom će do kraja dana biti normalizovano.Čišćenje lišća sa kolovoza od strane JKP “Vidrak” Valjevo će biti završeno do kraja dana, kako bi JKP “Vodovod-Valjevo” mogao da nastavi sa čišćenjem slivnika, s ciljem nesmetanog funkcionisanja atmosferske kanalizacije.
Snabdevanje vodom na teritoriji grada Valjeva je stabilnije u odnosu na prethodni period.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.