Nove investicije u Vidraku

imageJKP „Vidrak“ od nedavno raspolaže putarskim kamionom i noviom dostavnim vozilom. Za prvih sedam meseci ove godine „Vidrak“ investirao 8,3 miliona dinara.

JKP ,,Vidrak” investiralo je za prvih sedam meseci ove godine oko 8,3 miliona dinara iz sopstvenih sredstava, što je kako navode u ovom preduzeću , rezultat domaćinskog poslovanja, naročito , ako se uzme u obzir da je i 2014., kao i ove godine preduzeće odustalo od povećanja cena svojih usluga.
„Ako uzmemo u obzir da je 2013. godine investirano 2,2 miliona dinara, a da smo 2014. godine investirali 4,5 miliona dinara i tokom sedam meseci ove godine već 8,3 miliona dinara, moram reći da je to ohrabrujuć rezultat. Posle više godina nabavljen je nov kamion, radi se o putarskom kamionu ,,Iveko”, a za potrebe RJ ,,Ulice”, vrednost vozila je 4,08 miliona dinara sa PDV-om, a takođe nabavljeno je i novo dostavno vozilo marke ,,Dačija” za potrebe službe nabavki, vrednost je 1,36 miliona dinara sa PDV-om“, kaže Djordje Milanović direktor „Vidraka“.

image

Od početka ove godine „Vidrak“ je investirao u poslovni objekat oko 1,1 milion dinara, opremu za zelenilo oko 600 000 dinara, garažni prostor 380 000 dinara, molersko-farbarske radove oko 330 000 dinara, a izvršen je i remont buldožera u vrednosti od oko 420 000 dinara. „Mi jesmo planirali nabavku polovnog buldožera, ali pošto smo pogledali sve raspoloživo na tržištu, procenili smo da bi dali 3,5 miliona dinara i kupili mašinu staru oko 30 godina, pa smo odlučili da uložimo u sređivanje ovog našeg postojećeg. Mi ćemo do sredine avgusta raspisati i tender za izvođenje radova na asfaltiranju prostora oko upravne zgrade i garažnog prostora u Suvoborskoj, tako da bi vrednost investicija u ovoj godini trebalo da premaši 10 miliona dinara „, rekao je Đorđe Milanović direktor ,,Vidraka”.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.