DS:Gradski čelnici da plate odštetu građanima

imageGrađani Valjeva kojima je jučerašnje nevreme praćeno gradom nanelo štetu na usevima, objektima i vozilima imaju sva prava da od gradskih čelnika zatraže odštetu, jer gradska vlast u sred sezone vremenskih nepogoda iz samo njoj znanih razloga nije nabavila protivgradne rakete, navodi se u Saopštenju za javnost GO DS.

U Saopštenju demokrata se na dalje kaže: " Opravdanja za ovaj katastrofalni propust gradske vlasti nema, jer su druge lokalne samouprave u našem okrugu i šire kupile protivgradne rakete i zaštitile svoje teritorije od grada.

I dok se druge opštine i gradovi brane od nepogoda, naša gradska vlast se u ovoj predizbornoj godini opredelila da sva raspoloživa sredstva prebaci u budžet Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju koji je, kao nikada ranije, dosegao gotovo polovinu gradskog budžeta. Predizborno asfaltiranje i zaduživanje grada zarad otpočinjanja nerealnih građevinskih projekata kod gradskih čelnika očigledno ima prioritet u odnosu na sve ostalo, pa i na zaštitu od grada.

Bilo da se radi „samo“ o nemaru i nesposobnosti gradskih čelnika, ili o predizbornoj kampanji koja ima prioritet u odnosu na sve drugo, građani Valjeva bi trebalo da od vlasti zahtevaju odštetu koja je nastala njihovim nečinjenjem i prepuštanjem grada i građana hirovima prirode.

GO DS".

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.