Zgrožena sam odlukom Tužilaštva, živimo u agoniji

imageŽ. K. majka 17-godišnje srednjoškolke S. K. kaže da je zgrožena odlukom Višeg tužilaštva u Valjevu da za tinejdžere N. B. (17) i I. M. (17), koji su osumnjičeni za obljubu nad njenom ćerkom, ne zatraži određivanje pritvora.

Zbog toga, u strahu da se devojčici nešto ne dogodi, kako kaže, ona stalno ostaje sa nekim kod kuće, pošto je Ž. K. nezaposlena samohrana majka i prinuđena je da najveći deo dana provede u nadnici u plastenicima i baštama u ubskim selima, kako bi izdržavala ćerku i sebe.
– Pet dana je prošlo od te kobne noći, a agonija je zbog takvog odnosa tužilaštva prema celom slučaju nastavljena. Teško mi je da se pomirim sa tim da tužilac čak nije ni predložio određivanje pritvora, pa neka sudija za maloletnike donese odluku. Šta znači stav tužilaštva da osumnjičeni ne mogu da utiču na svedoke i na oštećenu pošto žive u drugom mestu, kao da je Valjevo 3.000 a ne 30 kilometara od Uba? Sem toga, oni su i na tu proslavu punoletstva došli na poziv devojke koja je pravila svečanost, kao i moja ćerka. Zabrinuta sam jer mi se čini kao da tužilaštvo ne shvata svu ozbiljnost slučaja – priča Ž. K. za „Blic“, dodajući da je angažovala advokata iz Beograda koji će podneti u njeno ime privatnu tužbu protiv osumnjičenih Valjevaca.
Uz S. K. su, dok je ona u nadnici, stalno rodbina, kućni prijatelji, njene drugarice i klupski drugovi koji joj daju podršku.
– Međutim, ona i dalje slabo jede, ćutljiva je i potištena, ili od jednom prasne sa rečima „pustite me svi već jednom“. Strahujem da je u depresiji i moram je odvesti na kontrolni pregled. Uvek je bila razdragana i spremna da o svemu priča sa mnom, tako i znam da nikada nije imala dečka i da je bila nevina, a sada je u ovakvom stanju – kaže devojčicina majka.
S. K. je napadnuta u noći između 21. i 22. jula na dvorišnom parkingu stambene zgrade preko puta kafane „Kod Toše“ gde je, kao i N. B. i I. M. bila na proslavi punoletstva.
Policija je nakon privođenja mladića navela da su oni iskoristili okolnost da je S. K. bila pod dejstvom alkohola, „pa su je na prevaren način odveli do obližnje garaže, gde su joj uz primenu fizičke snage skinuli garderobu i izvršili obljubu“. N. B. i I. M. koji su saslušani uz prisustvo roditelja i socijalnog radnika negirali su optužbu, rekavši da je do seksualnog odnosa sa S. K. došlo uz njen pristanak.
Više tužilaštvo je delo protiv njih dvojice kvalifikovalo kao obljubu nad nemoćnim licem, uz objašnjenje da nije bilo „zakonskih uslova“ da se za maloletnike traži određivanje pritvora.

Blic

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.