Završena rekonstrukcija Karadjordjeve

imageDanas je svečano pušten u funkciju rekonstruisani deo Karadjordjeve ulice. Za preostali deo Karadjordjeve gradonačelnik kaže da u ovoj godini nema novca , ali zato direktor Direkcije Dragan Jeremić najavljuje radove u još nekim ulicama.

Rekonstrukcija dela Karadjordjeve ulice u dužini od 299 metara na potezu od Biblioteke do Dušanove ulice ja završena i od danas je ova ulica puštena za saobraćaj. Gradonačelnik Terzić danas je podsetio da je najpre u planu bila rekonstrukcija dela karadjordjeve prema Uzun Mirkovoj ulici. „ Najpre smo sa ministarstvom imali dogovor da oni izdvoje sredstva za donji deo Karadjordjeve , ali je taj dogovor praktično tada propao rebalansom budžeta miistarstva. Mi iz svojih sredstava nismo mogli da finansiramo taj deo jer je i duži od ovog , ali smo zato sada uradili i ovu deonicu. Postoji još ulica u gradu koje treba uraditi kako bismo zaokružili jednu celinu gradskog jezgra i to ćemo u zavisnosti od zahteva gradjana odlučiti koja će ulica biti radjena. Zahvaljujem se gradjanima na pokazanom strpljenju za vreme izvodjenja radova jer to strpljenje je imalo svoj cilj , grad je dobio jednu lepu i modernu ulicu“, rekao je gradonačelnik.
Direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić potvrdio je da je zbog kiše u jednom trenutku i zahteva kafedžija izvodjaču produžen rok za sedam dana. „ Na te padavine nismo mogli da utičemo , a zahtev za izmenu projekta je morao da sačeka odgvor nadležnih što nije bila nadležnost Direkcije pa smo produžili rok , ali evo izvodjač je uspeo da završi i pre roka sve radove. Ono što je važno jeste da nije bilo dodatnih radova i nikakvih aneksa ugovora ,sve je izvedeno po planu i projektu“, kaže Jeremić.
Vrednost rekonstruisanog dela ulice je 29,8 miliona dinara , a za preostali deo ulice prema Remontu Jeremić kaže da je potrebno više novca. „ Najpre ta deonica je duža nego ova pa samim tim i više novca treba , a ima i dva semafora više što takodje podrazumeva odredjenu cifru“, kaže Jeremić napominjući da bi preostali deo mogao da košta do 48 miliona dinara.

image „Imamo Milovana Glišića koja je u lošem stanju, imamo Dušanovu i još nekoliko ulica , ali ako se domaćinski posluje i ako se nastavi ovom tempom i vodi računa gde se troši novac što je dokaz ova ulica, to onda nije problem . Postavlja se pitanje da li će sve biti uradjeno? Ako država vrati novac koji smo kao grad uložili za sanaciju štete od polave mi već uvoj godini možemo početi i donji deo Karadjordjeve. Samo je važno da se racionalno rasporedjuju sredstva i odredjuju prioriteti“, objašnjava Jeremić .

image Po njegovim rečima Direkcija je već raspisala tender za park na Jadru .
„ Sa rešavanjem ovog trgića i parka na Jadru ovim delom ulice imaćemo jednu lepu celinu. Zamolio bih gradjane da se domaćinski odnose prema ovoj ulici, ne bacaju smeće , ne lome drveće koje ćemo posaditi ovde na jesen i znakove jer ova ulica je radjena za njih“, rekao je Jeremić.
Snežana Tomašević tehnički direktor preduzeća Kompresor ing je objasnila i zašto su kao izvodjači tražili produženje roka. „ Imali smo situaciju sa zahtevom kafedžija Knez i Taverna koji su morali da sačekaju rešenje što nas je usporilo , a iznad toplovodnih cevi morali smo da radio ploču od armiranog betona s obzirom da su cevi plitko položene. Ali uspeli smo da završimo sve na vreme i da evo pokažemo da nismo tašna mašna firma kako su nas neki nazivali već ozbiljna firma sa velikim brojem zaposlenih , potpuno opremljena potrebnom mehanizacijom sa gradjevinskim inženjerima i tehničarima koi ozbiljno obavljaju svoj posao. Drago mi je da smo imali priliku da pokažemo ko smo i šta smo“, rekla je Tomašević.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.