Načelnica Gradske uprave u Valjevu dozvolila nezakonitu isplatu milion dinara

imageProtiv načelnice Gradske uprave Jelice Stojanović (SPS) i još tri službenice uprave podnete su krivične prijave zbog sumnje da su dale saglasnost za isplatu milion dinara iz gradskog budžeta privatnoj geodetskoj radnji.

Kako saznaje “Blic”, valjevska policija je krivične prijave podnela zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, a njima su, pored Jelice Stojanović, obuhvaćene i načelnica Odeljenja za imovinsko-pravne poslove Bojana Timotić, šefica računovodstva Odeljenja za finansije Nada Nedić Filipović i stručna saradnica Danijela Velimirović.
Uz njih, krivična prijava podneta je i protiv vlasnika SZR “Geometar” iz Valjeva Miroslava Mihailovića.
– Načelnica i službenice Gradske uprave se sumnjiče zbog davanja saglasnosti za isplatu oko milion dinara SZR “Geometar”, koja je sa Gradskom upravom imala ugovor o geodetskim uslugama. Međutim, u krivičnoj prijavi se navodi da je vlasnik za svoje usluge fakturisao veće cene, a načelnica Stojanović, kao i ostale službenice, dala je saglasnost za tu isplatu, tako da je njemu isplaćeno oko million dinara više nego što je trebalo – objašnjava izvor “Blica”.
S druge strane, Jelica Stojanović nije želela da komentariše krivičnu prijavu.
– Nikakvu prijavu od strane policije nisam dobila, sada prvi put čujem da tako nešto postoji, tako da ne bih ništa komentarisala dok ne dobijem zvaničan dokument – kaže načelnica Gradske uprave za “Blic”.
Nezvanično saznajemo da je novac koji je uplaćen na račun SZR “Geometar”, vlasnik u međuvremenu vratio u budžet Grada Valjeva, ali policija nije odustala od podnošenja krivičnih prijava.

Blic

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.