Konačno vodovod u Kamenici

imageNakon više od deset godina konačno bi u Kamenici trebalo da bude stavljen u funkciju vodovod i fabrika za preradu vode . Rebalansom budžeta za završetak svih neophodnih radova opredeljeno je 10 miliona dinara.

Činjenice pokazuju da su svi radovi na postrojenju za preradu vode u Kamenici praktično zaustavljeni 2008. godine . U periodu do 2012. godine kada se ponovo krenulo sa radovima konstatovano je da je oprema bila nepravilno skladištena da ranije izvedeni radovi nisu bili sasvim u predvidjenom obliku pa se te godine krenulo najpre sa reparacijom postojeće opreme. Nakon što je oprema ponovo stavljena u funkciju i postavljena ovoga puta kako je to i projekat predvidjao u julu 2013 godine ova fabirka je puštena u probni rad . Kamenicu je 13. jula te godine obišao tadašnji ministar gradjevina Srbije Velimir Ilić i kako je saopšteno pogon pustio u probni rad.

image Poseta ministra Ilića po svemu sudeći bila je više protokolarna priča jer u samom radu pogona nedostajalo je još mnogo toga. Već u septembru iste godine rebalansom budžeta „Vodovodu“ je na predvidjeni iznos od 6 miliona dinara pridodato još tri miliona kako bi radovi bili nastavljeni. Djordje Pavlović direktor „Vodovoda“ kaže da će sa 10 miliona dinara koji su dodatno opredeljni ovogodišnjim rebalansom Kameničani konačno dobiti vodu.“ Tu je predvidjeno da se najpre uradi hidroizolacija unutrašnjih filtera jer se proverom ustanovilo da oni puštaju vodu što ne sme da se dešava i rešavanje pitanja procesne vode . O čemu se radi? Procesna voda je ona koja se koristi za pranje filtera i ona je sama po sebi prljava voda jer se na filterima sakupljaju prljavštine i nju je potrebno negde odvoditi. Sam pogon nesrećno je smešten gotovo u centru Kamenice pa to nije tako jednostavno , ali uradili smo projekat kako da se taj problem reši i sada ćemo od ovih sredstava to i realizovati“, kaže Pavlović.
Završetkom ovih radova konačno bi Kameničani mogli odvrnuti slavine i natočiti pijaću vodu , a tim činom biće završeni svi poslovi koji su bezmalo trajali više od 10 godina i nije isključeno da će ministri morati da pronadju drugi pogon kako bi ga otvarali i koristili u promotivne svrhe.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.