Japan finansira most u Goloj glavi

imageGradsko veće donelo je odluku o pristupanju izgradnji mosta na reci Obnici za naselje Veselinovići. Kancelarija za obnovu je obavezala grad da sprovede postupak javne nabavke i nadzor , a most finansira EU sa 29 miliona dinara.Istovremeno most u Goloj Glavi finansira Vlada Japana.

Po današnjoj odluci Gradskog veća Direkcija za urbanizam sprovešće javnu nabavku za izgradnju mosta za naselje Veselinovići. Sredstva za izgradnju ovog mosta obezbedjena su preko Kancelarije za obnovu , a iz Fonda solidarnosti EU za finansiranje hitnih operacija i operacija oporavka nakon majskih poplava u iznosu od 29 miliona dinara.
Po rečima gradonačelnika nakon mosta u Veselinovićima preostaje most u Goloj Glavi koji će finansirati Vlada Japana u iznosu od 8 miliona dinara. „ Most u Veselinovićima nam je bio najveći problem i zaista smo zahvalni tim sugradjanima koji su pokazali strpljenje i naravno Kancelariji koja je prepoznala naš problem jer mi nismo imali sredstva za izgradnju tog mosta. Naravno posebna zahvalnost Vladi Japana koja već finansira sanaciju korita Kolubare . Ovo je dokaz da se dobro dobrim vraća jer mi smo svojevremeno prikupljali sredstva za Japan organizujući koncert i oni to očito nisu zaboravili već su nama u teškoj situaciji evo pomogli sa gotovo 140 miliona dinara“, rekao je Terzić.
Po rečima direktora Direkcije Dragana Jeremića do kraja nedelje biće završen most kod Krive vrbe za koji je šasiju donirala firma Metalprom , a u septembru mesecu očekuje se završetak mosta u Aničićima. „ Most kod Krive vrbe je skoro završen , a što se tiče mosta u Aničićima rok je oko 20 septembra. Ali su očekivanja da će biti završen i ranije jer je već naliven i ostali su neki dodatni radovi . Trenutno se rade četiri mosta Veselinovac, Kriva vrba, Aničići i u Boškovićima , a nakon toga ide javna nabavka za Veselinoviće i most u Goloj Glavi“, kaže Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.