„Vidrak“ koristi tehničku vodu

imageJKP „Vidrak“ sve svoje cisterne stavilo je u službu potreba gradjana za vreme restrikcija vode. „ Pomažemo gradjanima koliko možemo, a istovremeno brinemo o higijeni,. Cisterne se tehničkom vodom pune sa reke Gradac , ne uzimamo vodu iz mreže“, kaže Djordje Milanović direktor „Vidraka“.

Tri cisterne valjevskog „Vidraka“ od ponedeljka su u posebnom režimu rada u skladu sa situacijom vezanom za vodosnabdevanje . „ Prilagodili smo rad restrikcijama i odazivamo se na poziv gradjana kojima je potrebna samo tehnička voda. Mi ne razvozimo svežu pijaću vodu to radi „Vodovod“. Sve cisterne su sada u prvoj smeni .Pokušavamo da olakšamo ovu situaciju koliko je to moguće sa naše strane“, kaže Djordje Milanović direktor „Vidraka“.

Od ponedeljka pojedine gradjane zbunila je situacija sa pranjem pojedinih ulica u gradu Milanović kaže da se stepen čistoće u gradu mora održati. „ Dobio sam takve informacije da su gradjani zabrinuti zbog toga. Nema razloga jer se trudimo da ulice peremo redovno. Neke brine situacija što su restrikcije , a mi peremo ulice . Gradjani treba da znaju da je to tehnička voda koju uzimamo sa reke Gradac. To nije voda za piće niti iz sistema gradske vodovodne mreže. Tri velike cisterne su u pogonu zamislite da je to voda iz mreže. Ne, voda je za isključivo tehničku upotrebu i cisterne se pune sa reke.Sad smo zbog kiše imali i problem sa zamućenošću koja je bila nešto viša nego obično , pa smo imali malu pauzu u uzimanju vode , ali Gradac je sve bistriji“, kaže Milanović.

Milanović kaže da se ulice po redovnom režimu peru noću , ali da je zbog restrikcija taj režim malo izmenjen.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.