Vanredna sednica Skupštine

imageOvog prepodneva u 9 sati biće održana varedna sednica Skupštine koja će na dnevnom redu imati samo jednu tačku Pretres predloga odluke o izmeni odluke o modelu i metodu privatizacije JIP "Radio Valjevo".Ovog vikenda odbornici se uglavnom raspitivali o čemu je reč.

Valjevski odbornici mahom su bili iznenadjeni kada im je javljeno da će ovog jutra sa početkom u 9 sati biti održna sednica Skupštine koja će na dnevnom redu imati samo jednu tačku. Mogućnost održavanja ovakve sednice nije im bila najavljena pa su mnogi bili zatečeni pozivom , a još više njih nije uopšte razumelo zbog čega je ova tačka dnevnog reda tako hitna.
Naime, kako Vamedia saznaje razlog za sazivanje sednice postoji u činjenici da je pomenuta tačka dnevnog reda već prošla sednicu Veća , ali je Agencija za privatizaciju zatražila da im se hitno dostavi i odluka Skupštine o istoj. Kako je sve izvesnije da bi redovna sednica Skuptpine mogla biti održana tek oko 10. jula što je po mišljenju Agencije kasno zakazana je vanredna .
Nije neuobičajeno da se zakazuju vanredne sednice u zavisnosti od hitnosti i opravdanosti donošenja nekih odluka , ali je u ovom slučaju bilo interesantno da je o zakazanoj sednici bio retko ko obavešten od članova vladajuće koalicije pa su i oni tokom vikenda postavljali pitanje o čemu se radi?
Sve i ako nisu znali, ovog jutra na vanrednoj sednici imaće priliku da saznaju, ali ovu činjenicu možda ne treba posmatrati iz ugla razloga za sazivanje iste već verovatno načina komunikacije najpre unutar same koalicije , a potom na relaciji predsednik Skupštine , koji dolazi iz redova opozicije, vladajuća koalicija.
Nakon sednice Skupptine biće održana sednica Veća na kojoj je više od dvadeset tačaka dnevnog reda . Po saznanjima Vamedie vrlo je moguće da u narednim mesecima budu održane dve sednice Skupštine jedna u julu druga u avgustu s obzirom na u medjuvremenu nagomilani broj tačaka dnevnog reda.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.