Prezentacija projekta Eno agri mladima

imagePredstavljanje projekta Eno agri koji grad Valjevo realizuje u saradnji sa BIH održana je u Poljoprivrednoj školi u Valjevu. Uz goste iz Sjenice kao partnerskog grada srednjoškolcima je predočen značaj organske proizvodnje , a podeljeni su i paketi organskih proizvoda.

Nakon Sajma organske hrane održanog u Sarajevu na kome je prezentovan brend "Organsko by Valjevo" kao finalni deo projekta Eno agri koji grad Valjevo realizuje u saradnji sa Sarajevom i Sjenicom u Poljoprivrednoj školi u Valjevu održana je projektom predvidjena još jedna prezentacija , a najmladjima je predočen značaj organske proizvodnje . " Jako je važno da mladi ljudi na vreme saznaju i nauče o značaju organske proizvodnje. Mi smo projektom imali predvidjenu ovu aktivnost i vrlo smo zadovoljni kako su mladi prihvatili ideju organske prouizvodnje . I oni su podjednako već svesni da je budućnost zdrave ishrane sada kada je sve oko nas zatrovano pesticidima i herbiccidima upravo u organskoj proizvodnji.Mi ćemo narednih dana kao i danas ovde u školi podeliti deci još paketa , želimo da probaju i sami se uvere u kvalitet onoga o čemu smo im govorili . Jedan deo paketa predvidjen je za decu sa posebnim potrebama koja takodje itekako znaju šta je zdravo", kaže Andra Savčić koordinator projekta.

image

Pored učesnika projekta iz Valjeva gosti na ovoj prezentaciji bili su i partnerski grad u projektu , grad Sjenica čiji predsednik Opštine Hazbo Mujović kaže da su poljoprivrednici Sjenice prepoznali projekat Eno agri kao ozbiljan podsticaj organskoj proizvodnji." Mi smo grad sa zaista očuvanom prirodom , sa brojnim prirodnim lepotama i vrlo razvijenom poljoprivredom. Kod nas je nekako priroda sve uredila kao preduslov za bavljenje organskom proizvodnjom . Naši poljoprivrednici su projekat prihvatili jako dobro i pokazali veliko interesovanje za organsku proizvodnju , čak i veće nego što smo očekivali . Znam da je i u Valjevu tako i svakako bi nakon završetka oog projekta trebalo naći način da se projekat nastavi , možda kao mera podsticaja organskoj proizvodnji", kaže Mujović. koji za naredne dane u Sjenici najavljuje veliki Sajam.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.