Izvođenje gađanja u junu

imageJedinice Vojske Srbije će u junu izvoditi pešadijska gađanja na poligonu – strelišta „Sedlari“; u zoni levo: sedlo Brdo ( kota 352 metra ) – M. Bobije i desno: brdo Ruika ( kota 354 metra) – brdo Bobija ( kota 454 metara).

Potrebno je da se jedan čas pre početka gađanja u navedene dane evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do jedan čas po završetku gađanja.
Gađanje se izvodi 21 dan u junu, u vremenu od sedam do 23 sata i to 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, i 30. juna, a 12. juna vreme gađanja je od sedam do 16 sati.
U vreme izvođenja gađanja zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega, na deonici puta: Male Bobije – Bobije -kota 430 ( raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora-Sedlari).
Za lica i stoku koja se nađu u navedenom vremenu u opasnom području neće se davati odšteta.
Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Obezbeđenje neće dozvoljavati saobraćaj na navedenoj deonici puta. Početak i završetak gađanja označavaće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.
Upozorava se stnovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.
Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.