Završen rezervoar u Rabrovici

imageGradjevinski radovi na izgradnji rezervoara pijaće vode kod crkve u Rabrovici su završeni. U „Vodovodu“ se nadaju da će prva rešenja za priključke uslediti već za mesec dana.

Novi rezervoar pijaće vode trebao bi da obezbedi vodu za 3 do 5 000 korisnika . “ Sada je potrebno da se krene sa ugradnjom hlorizatora i dezinfekcijom rezervoara kako bi počelo njegovo punjenje. Rezervoar je zapremine 250 kubika i sasvim je dovoljnog kapaciteta za ovo konzumno područje „, kaže Djordje Pavlović direktor „Vodovoda“.
Sam rezervoar ugovoren je u vrednosti od 6,7 miliona dinara pri čemu je u okviru ovog dela uradjena i pristupna saobraćajnica do rezervoara .Pavlović potvrdjuje i da gradjani već uveliko podnose zahteve za priključenje na ovaj vodovodni pravacod Valjeva preko Lukavca do Divaca . “ Gradjani već podnose zahteve i mi se nadamo da će dodela prvih rešenja moći već da usledi za mesec dana koliko je potrebno i za preostale radove u samom rezervoaru“, navodi Pavlović.

imageZadovoljstvo što je voda konačno stigla i u Divce izrazio je predsednik Skupštine Mihailo Jokić koji je u više navrata ponovio da je pre svega Divčanin. „Vodovo je spreman ostaju još samo priključci da se urade . Danas smo imali sastanak i sa meštanima koja su im dokumenta potrebna. Prvo ćemo pustiti vodu do javne česme koja će biti uradjena na raskrsnici. Grad je uradio ono što je do njega sada je sve na samim gradjanima. U ime meštana Divaca zahvaljujem se „Vodovodu“ , direktoru Direkcije što su imali razumevanja za potrebe ovih ljudi“ , rekao je Jokić. Finansiranje izgradnje vodovoda odvijalo se fazno po godinama i do sada je uloženo oko 35 miliona dinara. “ U 2013., 2014, 2015 godini ukupno je realizovano 35 886 000 dinara. Od toga izgradjeno je 7,5 kilometara primarnog cevovoda i rezervoar koji je koštao 6 700 000 dinara sa PDV-om . Od ovih 36 miliona 10,5 miliona dalo je ministarstvo za infrastrukturu, učešće gradjana je bilo oko 4 800 000 dinara , a jedan deo gradjana još uvek nije uplatio svoje rate. Izrada priključka košta 55 000 dinara od čega 25 finansira Grad , a ostatak gradjani. Ipak u ovoj cefri treba znati da su gradjani već učestvovali sa priključkom sa pedeset hiljada dinara . To znači da oni koji su učestvovali u izgradnji vodovoda sada imaju još ratu od 30 hiljada dinara . Oni koji nisu učestvovali imaju i iznos učešća u vodovodnoj mreži „, rekao je Milan Trifunović iz gradske Direkcije za urbanizam. Računica pokazuje da gradjane praktično vodovodna mreža i priključak koštaju oko 85 000 dinara.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.