Radovi u Novom naselju

imageZavršeno je asfaltiranje ulice Čedomira Vujića u Novom naselju . U Direkciji navode da je preostalo još šest ulica u vlasništvu grada koje treba asfaltirati, ali i da gradjani prihvataju apel grada da ulice iz privatnog vlasništva u vlasništvo grada kako bi bile asfaltirane.

„ Ovo je druga ulica koju smo uradili iz dela investicionog održavanja ulica , duga je 250 metara , a vrednost radova je bila 800 000 dinara. Ova ulica je godinama bila problem ovdašnjih meštana i evo konačno su se sada stekli uslovi da možemo da je uradimo“, rekao je Dragan Jeremić direktor Direkcije.
Tokom prošle godine Direkcija je uputila više apela prema gradjanima da ulice koje su u privatnom vlasništvu prenesu na grad. „ Moram reći da su naši apeli urodili plodom i da već imamo dve ulice u ovoj godini koje su prenete na grad. Mi ne možemo raditi ništa u privatnom vlasništvu i zato je to jedini način da gradjani dobiju asfaltiranu ulicu . Sve ulice koje u ovoj godini budu prenete na grad mi ćemo uvrstiti u program Direkcije za narednu godinu“, rekao je Jeremić.

image

Novinare je danas zanimao i slučaj Mariborske ulice u kojoj je prošle godine Direkcija pokušala da sanira klizište . Jeremić kaže da se od toga odustalo jer su medjuljudski odnosi u toj ulici gotovo nemogući.“ Mi smo prošle godine u tu ulicu ušli za vreme vanredne situacije gde nam je zakon dozvoljavao da nešto radimo medjutim videli ste kako se to završilo. Vlasnici su podneli tužbe . Nakon prestanka vanredne situacije pokušali smo i dalje tražimo da država tu ulicu proglasi značajnom za grad kako bi smo mogli nešto da radimo. Tamo je situaija nemoguća i za objasniti i za bilo šta uraditi . Naime vlasnici koji su nas prvo tužili su na kraju pristali da mi uradimo to klizište i asfaltiramo ulicu ,ali su se potom pobunili ljudi koji tom vlasniku treba da omoguće ulaz u njegovo dvorište . Oni to ne daju i sve je stalo. Na državi je to sada“, objasnio je Jeremić.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.