Počinje upis u Muzičku školu

imageNakon najuspešnije takmičarske godine u istoriji škole koja je donela preko 200 novih nagrada i zapaženog rodjendanskog koncerta, održanom u Centru za kulturu prošlog petka, M.Š. „ Živorad Grbić“ nastavlja školsku godinu novim aktivnostima.

4. i 11. juna s početkom u 18 h, u valjevskoj Muzičkoj školi biće organizovan Prijemni ispit za upis u prvi razred Osnovne muzičke škole. Na ovu temu direktor škole, mr Suzana Radovanović Perić izjavila je sledeće:
– 62. godinu za redom,naša škola otvara vrata za decu blisku muzici. Decenije rada izgradile su od ove institucije ozbiljnu, kvalitetnu i brojnim uspesima potvrdjenu školu te verujem da će i ove godine interesovanje za muzičko obrazovanje biti vrlo izraženo, kako smo na to već navikli godinama unazad. I ako decenijama trajemo, na žalost još uvek u svesti gradjana nije prisutno osnovno znanje o uslovima muzičkog školovanja te bih iskoristila ovu priliku da iznesem neke osnovne informacije vezane za prijemni ispit.
Škola realizuje nastavu na instrumentima: klavir, violina, violončelo, flauta, gitara, harmonika u okviru šestogodišnjeg osnovnog muzičkog obrazovanja i na ove instrumente se mogu upisati deca koja završavaju drugi razred osnovne škole.
Četvorogodišnje osnovno muzičko obrazovanje predvidjeno je na instrumentima: klarinet, saksofon, truba, i školovanje na ovim instrumentima mogu započeti deca koja završavaju 4. razred osnovne škole .
Poslednjih godina u muzičkoj školi je vrlo popularna nastava solo pevanja te ovim putem pozivamo devojke i mladiće starije od 14 godina života da okušaju sreću na prijemnom ispitu i dobiju šansu da školuju svoj glas.
Prijemni ispit za muzičku školu nije bauk, podvlači direktorka škole. Već godinama, iskusan pedagoški tim vodi decu kroz proces polaganja te nema nikakvog razloga za tremu i zbunjenost. Dovoljno je da dete na ispitu otpeva neku od svojih omiljenih dečjih pesmica, to uradi raspoloženo i s verom u svoju ljubav prema muzici i uspeh neće izostati, završava svoju priču o prijemnom ispitu Suzana Radovanović Perić.
Ako volite muziku, ako ste spremni da deo detinjstva provedete na kreativan, posvećen i inspirativan način, ako Vas privlači scena, muzički instrumenti, druženje i razvijanje dobrog ukusa i opšte kulture, ako ste skloni umetnosti i lepom, 4. ili 11. juna s početkom u 18 h dodjite na prijemni ispit i postanite deo jedine umetničke škole u gradu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.