Novi sjaj Studenta

      Нема коментара на Novi sjaj Studenta

imageKošarkaški teren Studenta konačno dobija svoj pravi izgled. Radovi koji su počeli još prošle godine biće završeni uskoro, a pred gradom je javno privatno partnerstvo za izgradnju odgovarajućeg pratećeg objekta. U Valisu saznajemo da naćin korišćenja ovog sportskog objekta još uvek nije definisan.

Igralište Studenta više nije ruglo grada i već ovih dana postavljanjem sedišta na tribinama igralište dobija svoj pravi izgled. “Ostaje da vidimo šta ćemo sa objektom pored samog igrališta. Mi smo predvideli jednu zgradu koja bi u suterenu imala sadržaje namenjene za taj sportski kompleks, a iznad tog prostora imamo dve varijante. Ili da ponudimo investitorima, po sistemu javnog-privatnog partnerstva, ili da mi kao Grad sami radimo zgradu. Bliži smo varijanti javnog-privatnog partnerstva“, rekao je Dragan Jeremić direktor gradske Direkcije.

image Sportski teren će po završetku svih radova biti predat na staranje UFK „Valis “ koja već vodi brigu o pet sportskih objekata. “ Nadamo se da ćemo imatzi kapacitete za staranje i nad tim objektom , a sam način korišćenja u smislu kako će biti ponudjen gradjanima , sportskim društvima još uvek nije definisan, ali očekujemo da i takva odluka bude uskoro doneta“, kaže Aleksandar Mijailović direktor „Valisa“.

Kako su se na fejsbuku već pojavile fotografije novog sportskog terena interesantni su i komentari koji su te slike pratili. Gradjani su uglavnom sugerisali da će sedišta biti brzo polomljena , da će teren biti brzo uništen. Nesumljivo da su ovakvi komentari došli na osnovu iskustva samog grada sa brojnim objektima i uništavanjem gradske imovine pa je sve izvesnije da će Grad morati sam objekat da pokrije video nadzorom ukoliko želi da teren sačuva.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.