Na šta se žali Zoran Matić? Politička smena ili…

imageNa sednici Skupštine odbornik Zoran Matić nekadašnji šef Katastra požalio se na loše stanje u ovoj službi.Matić za skupštinskom govornicom ipak nije rekao da Katastar redovno obilaze disciplinske komisije RGZO koje ispituju njegov i rad još dvoje službenika.

 

Na poslednjoj sednici Skupštine u tački u kojoj se govorilo o vlasništvu grada Valjeva za reč se javio i odbornik DSS-a nekadašnji šef Katastra Zoran Matić koji je kroz priču o važnosti gradske imovine provukao i rečenicu da jedini državni organ koji se bavi vlasničkom evidencijom je u veoma lošem stanju. „Ima kadrovskih problema i loši su međuljudski odnosi, što nije dobro“, rekao je tada Matić koji je na čelu Katastra bio duže od 10 godina i koga je na tom mestu zamenio Miroslav Mijanović SNS ,2013. godine.
Izvor Vamedie u valjevskom Katastru navodi da je Matić praktično Skupštini prećutao činjenicu da Katastar redovno posećuje disciplinska komisija RGZO koja se u najvećoj meri bavi upravo Matićem i još dvoje službenika. “ Novi direktor podneo je niz prijava zbog prekršaja u radu i disciplinska komisija je čest gost u Katastru“, tvrdi izvor Vamedie.
Isti izvor navodi da je u nadležnosti komisije isključiva povreda radnih nadležnosti te da je Matić do sada kažnjen odbitkom od zarade. Javna je tajna da je Matić godinama bio u odličnim odnosima sa Zoranom Krejovićem ranijim direktorom RGZO koga je Zorana Mihailović smenila 2014. godine , a protiv koga je Državna revizorska institucija podnela prekršajne prijave zbog nepoštovanja zakona o budžetskom sistemu, o javnim nabavkama i o radu. Vamedia tako nezvanično saznaje da je isti Krejović, Matiću omogućio prikrivanje žalbi gradjana. Matić je dakle donekle rekao i istinu pogotovo u navodu da je došlo do kadrovskih promena Da li su te kadrovske promene koje su nastale u Katastru uslovljene promenom u odnosu snaga na političkoj sceni Srbije (SNS DSS) ili su plod nečeg drugog ostaje da se vidi.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.