Prolećno (ra)spremanje grada

imageZa vikend je nastavljena akcija prolećnog raspremanja grada. U akciji čišćenja korita reke Obnice učestvovalo je 40-ak zaposlenih iz Vidraka, Gradske uprave, Vodovoda i Direkcije za urbanizam, kao i ekipa Erozije.

„Tokom ove akcije iz korita reke smo izvukli negde oko 25 m³ raznoraznog smeća, a poseban doprinos su dali radnici Erozije koji su krenuli od ušća Jablanice i Obnice i išli uzvodno negde do Veselinovića pri tome krčeći obalu i uklanjajući sve ono što bi moglo da predstavlja prepreku prilikom većeg vodostaja. Praktično smo imali 5 ekipa na različitim lokacijama, ali posla ima toliko da će nam trebati mnogo više vremena nego što smo planirali da bi posao bio okončan. Takođe, Mičelini je pokosio prostor oko parkirališta u Petnici. Za danas je planirano čišćenje šume u Belom Polju, a akciju sprovode štićenici KPZ-a Valjevo“, kaže Djordje Milanović dirktor „Vidraka“ .

image

Uporedo sa uklanjanjem smeća se nastavlja i akcija uređenja ograda, mostova, fasada.

„Baš tako, zahvaljujući DES-u i Orhideji sređena je jedna strana fasade na ulazu u Muzičku školu koja je bila ispisana grafitima, a privode se kraju i radovi na ogradi OŠ ,,Nada Purić” zahvaljujući Moleru. Takođe, sređen je i ofarban jedan most u Rađevom Selu u organizaciji predsednika mesne zajednice i meštana, koji su odlučili da se uključe u akciju. Orhideja je donirala i boju za ogradu na stadionu FK Junior Novo Naselje i to će biti odrađeno u toku nedelje,a radove će izvoditi članovi uprave i fudbaleri. Osnovne škole su dobile boje za beton kako bi sredile žardinjere. U planu nam je da u narednim danima uklonimo grafite po gradu, a bilo bi lepo da to urade navijačke grupe i sa njima planiramo da razgovaramo u narednim danima“, objašnjava Milanović.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.