Ministar Vulin doneo poklone za Strahinju

imageMinistar Aleksandar Vulin je posetio Strahinju Tabića učenika četvrtog razreda koji je predajući učiteljici pronadjenih 6000 dinara na ulici pokazao da se poštenje uči od malih nogu. Vulin je porodici Tabić i Strahinji uručio poklone “Dunav osiguranja” i Udurženja osiguravača Srbije.

Kada je nadjeni novac na ulici predao svojoj učiteljici Strahinja Tabić nije verovatno ni razmišljao o veličini svog gesta , ali ni publicitetu koji će nakon toga uslediti. Strahinju Tabića danas je posetio ministar rada i socijalne politike Aleksandar Vulin koji je rekao da je Strahinjin gest Srbija kakvu želimo.
“ Strahinjin gest je Srbija kakvu želimo. Novac koji je našao je brdo para za njega, ali ga je on odneo učiteljici, razmišljajući da su te pare nekome potrebne za lek. Pitam se da li bi neko bogatiji to isto učinio? Ovo je moralno bogatstvo, a lice ovog deteta je lice Srbije koje želimo – hrabro, solidarno, pošteno, dobro vaspitano, iz dobre kuće”, rekao je Vulin.
Ministar Vulin je danas uručio poklone za porodicu Tabić i samog Strahinju koji će do kraja osmogodišnjeg školovanja dobijati stipendiju “Dunav osiguranja” u visini maksimalnog neoporezivog iznosa od 10 000 dinara uz dodatnu polisu osiguranja za kuću.

image Porodica Tabić inače živi u skromnim uslovima i njihova kuća bila je poplavljena u prošlogodišnjoj elementarnoj nepogodi. Pored stipendije i osiguranja Strahinja je od Udruženja osiguravača Srbije dobio sportsku opremu, biciklu, šporet na čvrsto gorivo
Strahinja se zahvalio na poklonima uz obećanje da će biti dobar djak , a kada poraste keramičar kao njegov tata.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.