Božićni koncert kvarteta MIss

imageU 2015. godini Centar za kulturu obeležiće 55 godina postojanja , a prvi program kojim će započeti dešavanja u ovoj ustanovi je već tradicionalni Božićni koncert kvarteta Miss.

U petak 9. januara s početkom u 20 časova, gudački kvartet MISS će u Centru za kulturu izvesti svoj peti Božićni koncert. Božićni koncert je prvi put sviran 2009. godine zahvaljujući zajedničkoj ideji Kulturno prosvetne zajednice i kvarteta MISS da Valjevcima prirede praznični muzički poklon.“ Najpre želim Vam jednu lepu i ispunjenu godinu. Kao što smo pomenuli ova godina počinje u znaku broja 5 jer je ovo naš peti koncert. Za nas je ovo jedan zaista ozbiljan koncert Mi smo 2006. godine održale naš prvi Noogodišnji koncert kada smo se bliže i promovisale u javnosti i iz njega se izrodio potom niz koncerata što u Muzeju što na sceni centra za kulturu. Sada smo se potrudile dsa ovaj koncert bude u znaku jubileja i samog praznika , a svi će moći da čuju poznata dela klasične muzike . U drugom delu imaćemo osvrt na 2014. godinu i obeležavanje 100 godina od Drugog svetskog rata pa ćemo u tom delu svirati poznatu srpsku muziku“, rekla je prva violina kvarteta MISS Suzana Perić.
Božićni koncert kvartet realizuje u saradnji sa Centrom za kulturu kao i četiri prethodne godine, a ovogodišnji program obuhvata najpopularnije kompozicije umetničke muzike kao što su Mocartov Divertimento, Bramsova 5. Madjarska igra, Andante Kantabile Petra Iljiča Čajkovskog.
Koncert je poklon Gradu Valjevu pa je kako je najavljeno ulaz slobodan.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.