Ministar Vulin posetio „Krušik“

imageMinistar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas valjevsku vojnu fabriku “Krušik”, obišao pogone stare upaljačnice i nove kapislane i poručio da je u “Krušik” došao kako bi se zahvalio firmi koja ima više od 2.500 zaposlenih, odlično radi i daje im dobre plate od 50.000 dinara.

Vulin je posle razgovora sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata, novinarima pohvalio “Krušik” kao jednog od lidera domaće vojne industrije, navodeći da je odbrambena industrija Srbije sa “Jugoimportom SDPR” ove godine ugovorila poslove vredne 754 miliona dolara.
„Krušik je primer kako možemo da obnovimo ono što je bilo porušeno, kako da proširimo proizvodnju, upešno poslujemo, izvozimo, zaposlimo nove ljude i radnicima damo pristojnu platu. Vlada Srbije će nastaviti da vodi politiku intezivnog ulaganja u vojnu industriju Srbije jer je svetsko tržište u ovom trenutku izuzetno raspoloženo za naše proizvode. To moramo da iskoristimo, jer nikad se ne zna da li će se promeniti karakter ratova koji se sada vode“, rekao je Vulin.
Po rečima direktora „Krušika“ Mladen Petković, broj zaposlenih u fabrici trenutno je 2.640 ljudi, od čega je samo u poslednje tri godine posao dobilo 1.500 novih radnika. S obzirom da „Krušik“ ima trenutno ugovorene poslove od 276 miliona dolara, a kapaciteti će biti potpuno uposleni do 2019. godine, on očekuje da gigant ove godine oboriti istorijski rekord i dostigne izvoz preko 80 miliona dolara.
Odgovarajući na pitanja novinara, ministar Vulin je kategorički odbacio špekulacije da je predstojeća vojna vežba korak za ulazak u NATO.
“Srbija je neutralna zemlja i učestvovaće na vojnim vežbama sa svima od kojih može da nauči nešto. Učestvovaćemo na vojnim vežbama sa NATO, ali i sa Rusijom, a dok je Aleksandar Vučić predsednik države i vrhovni komandant a ja ministar odbrane, budite ubeđeni da Srbija neće ući u NATO”, poručio je Vulin.
Ministar odbrane je objasnio da najavljena vojna obuka rezervnog sastava važi samo za one koji su prošli vojnu obuku, bez obzira da li su žene ili muškarci. Ta obuka, kako je precizirao, tiče se pripreme vojno sposobnih za zaštitu zemlje od elementarnih nepogoda, kao što su bile poplave pre tri godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.