Savetovalište za brak i porodicu od utorka u Domu zdravlja

Usluge Savetovališta za brak i porodicu koju finansira Grad Valjevo, a pruža Centar za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo ponovo su dostupne .

Naime, od osnivanja Savetovališta za brak i porodicu 04.05.2011. godine prevencija u oblasti porodično – pravne i socijalne zaštite na teritoriji grada Valjeva se realizuje sveobuhvatnije i uspešnije. Kroz aktivnosti Savetovališta za brak i porodicu obezbeđuje se stručna pomoć i podrška pojedincima i porodicama u krizi, kroz savetodavno terapijski rad, socijalno edukativne i informativne usluge u cilju unapređenja porodičnih odnosa, rešavanja životnih teškoća kako bi se sprečili socijalni problemi i ublažile posledice istih.

Usluge Savetovališta mogu se koristiti po preporuci, odnosno uputu Centra, institucija obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, pravosudnih organa, kao i samoinicijativnim dolaskom. Na pružanju savetodavnih i terapijskih usluga su angažovani stručni radnici Centra koji poseduju potrebne dodatne kvalifikacije i licencu za rad u socijalnoj zaštiti. Usluge Savetovališta su do sada pružane  u okviru postojećeg prostora Centra za socijalni rad u poslepodnevnim satima, svakog utorka u periodu od 15 časova do 18 časova.

Iz Centra za socijalni rad obaveštavaju gradjane  da će se od utorka 18.06.2024. godine ova usluga pružati u Domu zdravlja Valjevo, na trećem spratu, u kancelariji broj 113, takođe u istom terminu u kom je do sada pružana u poslepodnevnim satima, svakog utorka u periodu od 15 časova do 18 časova. Usluga Savetovališta za brak i porodicu  besplatna je za sve građane grada Valjeva.

1 comment on “Savetovalište za brak i porodicu od utorka u Domu zdravlja

  1. Zaza

    To je tema kojoj se pristupa muldisciplinarno.Edukacija terapeuta traje 4god.uz obaveznu superviziju.Bilo bi dobro da pored honorara ,,savetodavci,,imaju i neophodne vestine.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.