Saobraćajci u pojačanoj kontroli upotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci u vožnji

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova do nedelje sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine. isključila iz saobraćaja više od 820 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 19 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a oko 160 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

4 comments on “Saobraćajci u pojačanoj kontroli upotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci u vožnji

  1. Obilaznica

    Kada kreće kontrola pretovar za kamione,ili se čeka da izlome i ovo puteva što je ostalo..Vama EU treba da kaže kad šta treba da radite..

    Reply
  2. Vlada

    Kada će policija da sankcioniše pojedine vozače koji u večernjim satima terorišu po gradu sa probušenim auspusima i kantama od vozila… Drugo pitanje je kada će početi da pišu kazne za nepropisno parkiranje…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.